Ilustratii despre griji si ingrijorari

Ce facem cu poverile ?

Intr-un desen animat era prezentat un pod a carui limita maxima de greutate era de 8 tone. Pe acest pod a ajuns sa treaca un camion pe care era inscriptionata aceiasi greutate ; 8 tone. Cind acest camion a ajuns la jumatatea podului , un porumbel s-a asezat pe prelata. In acel moment podul s-a rupt si camionul s-a prabusit in mijlocul riului. Podul a fost construit numai pentru a sustine 8 tone si camionul avea exact aceeasi incarcatura. De aceea n-a mai putut sustine in plus nici greutatea unui porumbel !

Cu siguranta aceasta povestire se intilneste numai in desenele animate. Nu se poate intimpla asa ceva in realitate. Cele mai multe poduri vor rezista peste greutatea limita admisa, chiar daca s-ar aseza un stol de porumbei pe prelata camionului. Ce este insa demn de subliniat este faptul ca fiecare pod are o limita de greutate si un punct de rupere, in care si greutatea unui porumbel este prea mare.Nu greutatea porumbelului este aceea care a rupt podul, ci greutatea tirului care il traversa.

AstSi noi avem probleme cu porumbeii ; nu-i asa? Sunt acele momente cind ne intilnim cu situatii cind spunem : „Asta este deja prea mult”! De atitea ori viata noastra este incarcata cu probleme si responsabilitati pina la limita maxima. Atunci devenim furiosi impotriva lucrurilor neinsemnate. Dar nu acestea sunt adevaratele poveri ; ci marea incarcatura pe care deja o purtam !

Fiecare persoana are o limita maxima a poverii pe care o poate purta . De aceea sa lasam toate ingrijorarile la picioarele Domnului Iisus.

Cum tratam ingrijorarile?

„Omul nostru de afara (trupul fizic)  se trece” – spune apostolul Pavel. Fiecare dintre noi stim,din proprie experienta, cata dreptate exista in acesta declaratie. In fiecare zi ne schimbam si nu mai semanam cu persoana din ziua precedenta.

Cu citva timp in urma , Bobby Mc.Farin a scris un cintec care a ajuns repede un hit fredonat de toti cei care l-au auzit. „Don’t Worry , Be Happy ! ( Nu te ingrijora, ci fii fericit ! ).

El a marturisit ca in cintecul sau a vrut sa cuprinda acest fapt cunoscut de toti : „Ingrijorarea este contraproductiva! Ingrijorarea te face sa-ti pierzi energia si entuziasmul”- a spus Mc.Farin. „De aceea, cind ajungi in astfel de momente , trebuie sa-ti schimbi gindirea pentru ceva pozitiv. Sa afisezi o fata zimbitoare si sa-ti spui : „Las-o mai incet „!

Mc. Farin, a spus ca a avut un moment in viata in care a dorit sa devina preot episcopalian, iar in acest cintec a incercat sa-si exprime propriile trairi. „Atunci cind am compus acest cintec ma confruntam cu o perioada de stres si de mari framintari. Erau anumite lucruri in viata mea de care nu ma puteam bucura. De aceea acest cintec a avut acelasi mesaj pentru mine ca si pentru toti cei care l-au ascultat : „Don’t worry….be happy !”

Inaintea lui Mc. Farin , Domnul Iisus ne-a spus insa acelasi lucru : „Nu va ingrijorati”! Stim, din constatarile medicale, ca ingrijorarea este starea cea mai periculoasa pentru trupul nostru. Este cadrul in care incep si se manifesta cele mai severe boli.

Aflindu-ne in acesta situatie, Domnul Isius ne cheama nu numai sa ne schimbam atitudinea fata de lucrurile cu care ne confruntam sau sa ne luam o fata zimbitoare , ci sa lasam ingrijorarile noastre in seama Lui. Increzindu-ne in El si asteptind solutiile Lui pentru problemele noastre, vom gasi adevarata fericire: bucuria mintuirii si a biruintei in numele Lui.

Lipsa pacii

Sultanul Burnei este considerat unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Sursa bogatiilor sale sunt campiile Burnei pline de petrol.

Sultanul, care a studiat in Marea Britanie, are cel mai mare palat din lume, o multime de avioane, masini si cateva dintre cele mai renumite hoteluri din lume, printre care hotelul „Beverly Hills” din California. Isi traieste viata intr-un lux greu de imaginat. El stie ca este tinta hotilor, rapitorilor, teroristilor, impotriva carora este to timpul pazit. Poseda cateva case private si hoteluri in apropierea Londrei si se muta dintr-una in alta in secret, fara sa divulge programul, decat unor oameni foarte apropiati. Ceea ce si-ar dori nespus de mult si nu poate avea este pacea mintii si a sufletului.

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ilustratii despre griji si ingrijorari

 1. Glitia Ioan says:

  Salom
  Va binecuvintez pentru toata munca care sta in spatele acestor ilustratii, cugetarii..
  Imi sunt de folos si-L slavesc pe Domnul pentru toata aceasta jertfa
  Prin Harul Lui
  Nelu Glita

 2. Sergiu Marius Popilian says:

  Un articol scris cu mult talent si simtire. Multumesc autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.