Contact

Mesajele care doriti sa nu fie publice pot fi scrise pe oricare din paginile blogului. Mesajul dv. nu va fi public decat daca dv. doriti acest lucru si daca noi dam acceptul. Adresa veche de e-mail nu va mai functiona din cauza spam-urilor si a mesajelor neadecvate.

Dincolo de Orizont

67 Responses to Contact

 1. Lori Balogh says:

  Psalmii fiind poezie, verbul „a cutremura” cred ca are un sens mai larg decat cel la care ne gandim de obicei. Nu cred ca este vorba aici de cutremurul de pamant, ci de o reactie a omului pacatos atunci cand vine in contact cu sfintenia lui Dumnezeu. Sufletul pacatosului „se cutremura” in fatza sfinteniei lui Dumnezeu, simtind ca nu are nicio sansa sa stea in picioare inaintea Lui. Aici este minunea Planului de Mantuire: prin Iisus Christos putem sta inaintea sfinteniei lui Dumnezeu, desi suntem niste biete suflete pacatoase si nevrednice.

 2. cristian says:

  Psalmul 104; 32 p p ,, El priveste spre pamint si pamintul se CUTREMURA”. Cumva pamintul se cutremura din pricina faptului ca Dzeu priveste spre pamint?

 3. deZordine says:

  Forma Pamnatului, cum se poate interpreta?

  ​1 Cronici 16:30: „Tremuraţi înaintea Lui, toţi locuitorii pământului!
  Căci lumea este întărită şi nu se clatinăl.”

  Psalmul 93: 1: ” De aceea lumea este întărită şi nu se clatină.”

  Psalmul 96:10: „De aceea lumea stă neclintită şi nu poate fi clătinată.”

  Psalmul 104: 5: „Tu ai statornicit pământul pe temeliile lui,
  ca să nu se clatine niciodată.”

  Isaia 45:19: ” Eu nu am vorbit în ascuns,
  în vreun colţ întunecos al pământului; ”
  Isaia 45:22: „… toţi cei ce locuiţi până la marginile pământului,…”

  Biblia este, de la Geneza până la Apocalipsa, o carte plină de Pământ-Plat.Acest lucru nu este deloc surprinzător.
  Ca vecini, evreii vechi aveau egiptenii la sud-vest și babilonienii la nord-est.
  Ambele civilizații aveau cosmologii ale pământului plat. Cosmologia biblică este asemănătoare cu cosmologia sumero-babiloniană și se poate baza și pe cosmologia egipteană.

 4. Ovidiu Dascalu says:

  Multumesc.

 5. Lori Balogh says:

  Desigur, puteti folosi orice material de care aveti nevoie.

 6. Ovidiu Dascalu says:

  Va multumesc pentru continutul acestui blog. Va cer permisiunea de a folosi intrebarile din cartea Iosua pe care le-am gasit aici, pentru un concurs biblic organizat online?

 7. Lori Balogh says:

  Dupa intelegerea mea si potrivit contextului, este vorba de Domnul Christos. Asa cum ati argumentat si dv., nu poate fi vorba de Isaia, ci de o Persoana divina. Deoarece aceasta Persoana divina a fost trimisa de Tatal ( Ioan 8,29 ) si a fost insotita de Duhul Sfant ( Isaia 11,2 ), nu poate fi altcineva decat Domnul Christos.

 8. Iancu Mircea says:

  Isaia 48:16 Cine este cel ce vorbește în acest verset?
  “Apropiați-vă de Mine și ascultați! De la început, n-am vorbit în ascuns, de la obârșia acestor lucruri, am fost de față.(vezi v.13 Mâna Mea a întemeiat pământul, și dreapta Mea a întins cerurile: cum le-am chemat, s-au și înfățișat îndată) Și acum Domnul Dumnezeu M-a trimis cu Duhul Său”.
  Cine este cel care vorbește în acest verset? Dacă este Isaia atunci cum a putut să fie prezent la obârșia acestor lucruri? Dacă nu este Isaia atunci pe cine a trimis Domnul Dumnezeu cu Duhul Său? Isus întrupat?
  Vă mulțumesc!

 9. Andrei says:

  Stimate Domnule Lori Balogh,

  Sunt Constantinescu Andrei, fiu al Tatălui Ceresc, adoptat prin grația Sa. Vă scriu acest mesaj, cunoscând doar o mică parte a lucrării dumneavoastră, totuși captivat de puterea și profunzimea analizei spirituale pe care o posedați.

  De ce vă scriu acest mesaj? Pentru a vă solicita expertiza referitor la evaluarea și testarea raționamentului unei lucrări personale, pe care doresc sa o si public, privind identitatea Celui Prea Înalt. Este vorba de un studiu pe care l-am început în urmă cu șase ani, izvorât din neliniștea întrebării: “cine este Isus pentru a ințelege pe deplin durerea umană, când El știa de unde vine și unde se duce?”. Intrigat de “autovictimizarea” Sa, când omul suferă uneori înzecit și fără siguranța locului “cald ” de la finalul misiunii, am căutat să aflu mai multe despre El.

  De profesie sunt cercetător biolog și am încercat să adopt o abordare pragmatică specifică pe de-a-ntregul lucrării.

  Studiul pe care l-am făcut este unul sincer, fără prejudecăți și sub îndrumarea rugăciunii.

  Apelez, astfel, la dumneavoastră pentru a testa validitatea rezultatului obținut. Sper să acceptați să-i fiți recenzor și indiferent care va fi mesajul lui Dumnezeu transmis prin dumneavoastră, fie ca acesta să fie doar în beneficiul adevărului.

  În cazul în care considerați util să comunicăm mai în detaliu pe acest subiect și pentru a vă trimite lucrarea, puteți să-mi scrieți la adresa de email trimisă prin formular.

  Va mulțumesc pentru timpul acordat citirii acestui (lung) mesaj și aștept cu deosebit interes răspunsul dumneavoastră.

  Fiți binecuvântat, în Numele lui Isus!

  Cu deosebită stimă,

  Andrei Alexandru CONSTANTINESCU

 10. Cătălin says:

  Da era nepotrivit, dar acum nu mai apare.

 11. Lori Balogh says:

  La mine nu apare nicio reclama, nici adecvata, nici neadecvata. Am blocat tot ce am considerat ca nu se potriveste cu tematica blogului. Totusi ati vazut ceva nepotrivit ?

 12. Cătălin says:

  In partea de jos a coloanei din dreapta a paginii apare o reclamă care nu prea are legătură cu tematica blogului.

 13. Domnul sa va binecuvinteze pertu pagina creata, losua 1.8, leremia 29.11.lsaia 26.3 amin.

 14. Sebastian says:

  Fiecare Persoană a Dumnezeirii cunoaște foarte bine trăsăturile de tată, mamă, frate, soră, soț, soție, fiu, fiică deoarece Ei le-au creat (sau El, fiind vorba de un singur Dumnezeu manifestat în trei Persoane) (Geneza 1:26,27). Dumnezeu este un Părinte iubitor pentru fiecare ființă din acest univers, atât pentru oameni, cât și pentru îngeri sau alte ființe supranaturale. Dragostea în cadrul Sfintei Treimi este mai complexă și nu cred că o putem înțelege pe deplin, însă esența ei ne este descoperită în viața lui Iisus, în roadele Duhului, în iertarea și mila Tatălui, în poruncile Sale. Trinitatea nu este însă o familie omenească.
  Fiul lui Dumnezeu este un nume pentru a doua Persoană a Dumnezeirii și a fost primit atunci când El S-a identificat cu întreaga creațiune și a devenit garantul ei în cadrul planului de mântuire. Numele de Dumnezeu Tatăl este atribuit primei Persoane a Dumnezeirii și este cel mai potrivit mod de a exprima relația lui Dumnezeu cu oamenii.

 15. Just me says:

  Trinitatea inseamna 3 dumnezei in unul singur, ori Dumnezeul cel adevarat care a creat cerurile si pamantul e unul singur, insa trinitatea spune ca noi suntem nascuti din trup, suflet si duh, deci trinitari, deci trinitate inseamna 3 entitati diferite in una singura mi a luat mult sa inteleg, dar apoi am citit cate ceva si am descoperit adevarul…Dumnezeu Tatal, si Fiul, si Duhul Sfant ca entitate feminina. Tatal l-a nascut pe fiul cu ajutorul Duhului, deci entitatea feminina, compasiva, iubitoare, intelegatoare e ceea ce ne a lasat Fiul cand a plecat la Tatal,anume mangaietorul! Acum sunt oameni care traiesc si au trup si suflet, dar nu au duh, ori au diferite duhuri, dar nu au duh sfant.

 16. aa says:

  Adventistilor, de ce nu va iubeste lumea (paganii tudoristi care se cred mantuiti pe veci)? Pentru ca nu alergati la acelasi potop de desfrau cu ei!
  http://csadv7.wordpress.com
  Adventistii – o privire din afara

 17. andrei says:

  Pace da in moldova puteti trimi te cartea de studiu

 18. Cerchez says:

  Doctrina trinitatii nu
  este biblica, ci catolica

 19. john says:

  As dori sa spun un lucru foarte important Trinitatea nu este o taina ci o gindire omeneasca si nu are nici o legatura cu Dumnezeul lui Avram Isac si Iacov, Dumnezeul adevarat.

 20. Adrian Simu says:

  1 Timotei 2:15
  Totuşi ea va fi mântuită prin naşterea de fii, dacă stăruie cu smerenie în credinţă, în dragoste şi în sfinţenie.

 21. Adrian Simu says:

  Matei 15:6
  nu mai este ţinut să cinstească pe tatăl său sau pe mama sa. Şi aţi desfiinţat astfel Cuvântul lui Dumnezeu în folosul datinii voastre.

  Marcu 7:13
  Şi aşa, aţi desfiinţat Cuvântul lui Dumnezeu, prin datina voastră. Şi faceţi multe alte lucruri de felul acesta!”

  Luca 3:2
  şi în zilele marilor preoţi Ana şi Caiafa – cuvântul lui Dumnezeu a vorbit lui Ioan, fiul lui Zaharia, în pustiu.

  Luca 5:1
  Pe când Se afla lângă lacul Ghenezaret şi Îl îmbulzea norodul ca să audă Cuvântul lui Dumnezeu,

  Luca 8:11
  Iată ce înţeles are pilda aceasta: Sămânţa este Cuvântul lui Dumnezeu.

  Luca 8:21
  Dar El, drept răspuns, a zis: „Mama Mea şi fraţii Mei sunt cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu şi-l împlinesc.”

  Luca 11:28
  Şi El a răspuns: „Ferice mai degrabă de cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzesc!”

  Ioan 10:35
  Dacă Legea a numit „dumnezei” pe aceia cărora le-a vorbit cuvântul lui Dumnezeu – şi Scriptura nu poate fi desfiinţată –

  Faptele apostolilor 4:31
  După ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul unde erau adunaţi; toţi s-au umplut de Duhul Sfânt şi vesteau Cuvântul lui Dumnezeu cu îndrăzneală.

  Faptele apostolilor 6:2
  Cei doisprezece au adunat mulţimea ucenicilor şi au zis: „Nu este potrivit pentru noi să lăsăm Cuvântul lui Dumnezeu ca să slujim la mese.

  Faptele apostolilor 6:7
  Cuvântul lui Dumnezeu se răspândea tot mai mult, numărul ucenicilor se înmulţea mult în Ierusalim, şi o mare mulţime de preoţi veneau la credinţă.

  Faptele apostolilor 8:14
  Apostolii care erau în Ierusalim, când au auzit că Samaria a primit Cuvântul lui Dumnezeu, au trimis la ei pe Petru şi pe Ioan.

  Faptele apostolilor 11:1
  Apostolii şi fraţii care erau în Iudeea, au auzit că şi Neamurile au primit Cuvântul lui Dumnezeu.

  Faptele apostolilor 12:24
  Însă Cuvântul lui Dumnezeu se răspândea tot mai mult, şi numărul ucenicilor se mărea.

  Faptele apostolilor 13:5
  Ajunşi la Salamina, au vestit Cuvântul lui Dumnezeu în sinagogile iudeilor. Aveau de slujitor pe Ioan.

  Faptele apostolilor 13:7
  care era cu dregătorul Sergius Paulus, un om înţelept. Acesta din urmă a chemat pe Barnaba şi pe Saul şi şi-a arătat dorinţa să audă Cuvântul lui Dumnezeu.

  Faptele apostolilor 13:44
  În Sabatul viitor, aproape toată cetatea s-a adunat ca să audă Cuvântul lui Dumnezeu.

  Faptele apostolilor 13:46
  Dar Pavel şi Barnaba le-au zis cu îndrăzneală: „Cuvântul lui Dumnezeu trebuia vestit mai întâi vouă; dar fiindcă voi nu-l primiţi şi singuri vă judecaţi nevrednici de viaţa veşnică, iată că ne întoarcem spre Neamuri.

  Faptele apostolilor 17:13
  Dar iudeii din Tesalonic, când au aflat că Pavel vestea Cuvântul lui Dumnezeu şi în Bereea, au venit acolo, ca să tulbure şi să aţâţe noroadele.

  Faptele apostolilor 18:11
  Aici a rămas un an şi şase luni şi învăţa printre corinteni Cuvântul lui Dumnezeu.

  Romani 9:6
  Dar aceasta nu înseamnă că a rămas fără putere Cuvântul lui Dumnezeu. Căci nu toţi cei ce se coboară din Israel sunt Israel;

  1 Corinteni 14:36
  Ce? De la voi a pornit Cuvântul lui Dumnezeu? Sau numai până la voi a ajuns el?

  2 Corinteni 2:17
  Căci noi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulţi; ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, înaintea lui Dumnezeu, în Hristos.

  2 Corinteni 4:2
  Ca unii care am lepădat meşteşugirile ruşinoase şi ascunse, nu umblăm cu vicleşug şi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu. Ci, prin arătarea adevărului, ne facem vrednici să fim primiţi de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu.

  Efeseni 6:17
  Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.

  Filipeni 1:14
  Şi cei mai mulţi din fraţi, îmbărbătaţi de lanţurile mele, au şi mai multă îndrăzneală să vestească fără teamă Cuvântul lui Dumnezeu.

  Coloseni 1:25
  Slujitorul ei am fost făcut eu, după isprăvnicia pe care mi-a dat-o Dumnezeu pentru voi, ca să întregesc Cuvântul lui Dumnezeu.

  1 Tesaloniceni 2:13
  De aceea mulţumim fără încetare lui Dumnezeu că, atunci când aţi primit Cuvântul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-aţi primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, aşa cum şi este în adevăr, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează şi în voi care credeţi.

  1 Timotei 4:5
  pentru că este sfinţit prin Cuvântul lui Dumnezeu şi prin rugăciune.

  2 Timotei 2:9
  pentru care sufăr până acolo că sunt legat ca un făcător de rele. Dar Cuvântul lui Dumnezeu nu este legat.

  Tit 2:5
  să fie cumpătate, cu viaţa curată, să-şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu.

  Evrei 4:12
  Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.

  Evrei 11:3
  Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd.

  Evrei 13:7
  Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitaţi-vă cu băgare de seamă la sfârşitul felului lor de vieţuire şi urmaţi-le credinţa!

  1 Petru 1:23
  fiindcă aţi fost născuţi din nou nu dintr-o sămânţă care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu şi care rămâne în veac.

  2 Petru 3:5
  Căci înadins se fac că nu ştiu că odinioară erau ceruri şi un pământ scos prin Cuvântul lui Dumnezeu din apă şi cu ajutorul apei

  1 Ioan 2:14
  V-am scris, părinţilor, fiindcă aţi cunoscut pe Cel ce este de la început. V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteţi tari, şi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi, şi aţi biruit pe cel rău.

  Apocalipsa 1:2
  care a mărturisit despre Cuvântul lui Dumnezeu şi despre mărturia lui Isus Hristos şi a spus tot ce a văzut.

  Apocalipsa 19:13
  Era îmbrăcat cu o haină înmuiată în sânge. Numele Lui este: „Cuvântul lui Dumnezeu.”

 22. Ovidiu says:

  Esti prea sadic cu blogul despre tanarul bogat, cand a plecat tanarul poate aa inteles ceva, poate pe urma. Eu cred ca nu a fost pregatit sa primeasaca adevarul atunci, sau a fost si nu a putut pur si simplu sa-l acepte, daca ai avea si tu 27 de ani si ai fi plini de bani, ai lasa totul in urma ca sa te mantuiesti, luand in calcul treaba ca treaba cu Dumnezeu si credinta nu era asa concreta ca acum. Sa dai din maini si din coate sa iti faci masini case, si dupa sa lasi totul, dupa ce muncesti atat ? pai hai sa traim toti in pesteri nu e mai bine ?

 23. alex says:

  stimate domn,spuneti ca familia este treimica: mama,tata,fiu(Isis-Horus-Seb) dar daca este mama,tata,fica ,cum se numeste?

 24. Lori Balogh says:

  Profetia din Matei 24 vizeaza doua evenimente: distrugerea Ierusalimului si sfarsitul lumii. In conceptia ucenicilor, cele doua evenimente nu puteau fi separate, caci ei nu concepeau distrugerea cetatii sfinte inainte de sfarsitul lumii. De aceea, tinand cont de limitele lor de gandire la acea data, nici Iisus nu a separat cele doua evenimente in predica Sa, mai ales ca unele semne ale apropierii lor erau comune.
  Cu privire la Matei 24,20, in opinia mea indemnul Mantuitorului se refera in mod special la crestinii aflati in Ierusalim in momentul in care la orizont se aratau semnele distrugerii lui. Rugaciunea crestinilor ca fuga lor din cetate sa nu aiba loc iarna este de inteles. Cat priveste rugaciunea ca fuga lor sa nu fie in zi de Sabat, aceasta se explica prin faptul ca in Sabat portile cetatii erau inchise ( vezi Neemia 13, 15-19 ), iar fuga crestinilor ar fi fost practic imposibila in aceasta zi. Iar daca tinem seama de faptul ca Sabatul era si ziua de odihna a primilor crestini, indemnul Mantuitorului este si mai de inteles.
  Nu stiu daca sunteti multumit cu acest raspuns, dar este ceea ce cred eu la ora actuala despre Matei 24,20.
  Cu stima,
  Lori B.

 25. alex says:

  buna,puteti detalia va rog Matei 24 versetul 20
  multumesc

 26. Lori Balogh says:

  Va puteti inscrie direct la Sola Scriptura, urmarind acest link:http://solascriptura.ro/
  Cu stima,
  Lori B.

 27. Matache Virginia says:

  Pacea Domnului, locuim in SUA si as dori sa facem cursuri online . Puteți sa ne ajutați? Multumim

 28. bidi.marian says:

  as dori sa stiu mai multe despre cuvantu lui dumnezu

 29. Filip Marius Gavrilă says:

  Am răsfoit lucrarea domniei tale și am fost neplăcut șocat de erorile ce le cuprinde. Aprobarea pentru reconstrucția Ierusalimului a fost data exact anul, 493 î.e.n. de către împăratul Darius 1 cel Mare. Dreptul Daniel, s-a născut în anul 613 î.e.n. și a decedat, în amintitul an 493 î.e.n., când a fost terminată reconstrucția Templului 2. 2300, 1290 și 1335 sunt zile ale sistemului Soare + Terra, adică, ani tereștrii. Dacă ai cunoaște cartea patriarhului Enoh, poate ai înțelege mai bine pe Daniel și-n același timp, ai concluziona in ce perioadă neagră al lui Israel, a fost scris Talmudul. 2300 se referă la incendierea Templului al 2-lea în anul 77 e.n., conform adevăratei date de naștere al lui Isus și nu a păcăliciului an Gregorian, 70 e.n.1290, se referă la încetarea jertfei necurmate efectuate de către regale Ahaz al Iudeii, în anul 720 î.e.n.. 1335 se adaugă la anul de deces, 632 și nu la anul de naștere 570, a profetului Mohamed (ferice de cine va aștepta și va ajunge la …….)=(1967). Succes în reale decriptări. F.G.M.

 30. Leontin says:

  Pacea Domnului Isus !!!

  Acum vreo 2 ani, am găsit o carte : „Biruința în Isus” de Bill Liversidge……..

  E o carte minunată, și foarte simplă de înțeles…!!!

  V-o recomand și dvs……

  Ea este bazată pe Epistola către Romani, a apostolului Pavel, și anume Îndreptățirea și Neprihănirea Prin_Credință,… Eliberarea de(din) Păcat,… Solia 1888.

  și din ea, iată câteva capitole:

  – O Schimbare interioară radicală,
  – Ce ușurare;
  – Sursa Păcii noastre;
  – Biruință prin Capitulare;
  – Fiindcă_Suntem,… Vom_Fi…

  Se găsește la toate librăriile adventiștilor,… dar poate fi comandată și pe internet,… și costă decât 8Lei…!!!

  http://www.viatasisanatate.ro/biruinta-in-isus

  Lectură plăcută…!!!

 31. ion says:

  Domnul sa va binecuvinteze !

 32. Lori Balogh says:

  Va redau mai jos comentariile biblice AZS la textul indicat de d-v:

  2:15 „Totuşi ea va fi mântuită prin naşterea de fii, dacă stăruie cu smerenie în credinţă, în dragoste şi în sfinţenie.

  Mântuită. Adică rolul principal al femeii în introducerea păcatului şi subordonarea ei prezentă nicidecum nu afectează posibilitatea ca ea să fie mântuită. Bărbaţii şi femeile au nevoie în aceeaşi măsură de îndurarea şi de puterea mântuitoare a lui Dumnezeu.

  Naşterea de copii. Luând măsuri pentru naşterea şi creşterea copiilor, Dumnezeu a încredinţat femeilor o mare onoare şi un privilegiu deosebit. Când femeia îşi împlineşte sarcina cu credincioşie, canalizându-şi energiile către un cămin fericit şi ordonat, ea nu numai că va fi numită fericită de către soţul şi copiii ei, ci va primi şi aprobarea Domnului. Mântuirea nu poate fi separată de răspunderile zilnice ale vieţii. A uita sau a neglija sfera de activitate rânduită femei de Dumnezeu, urmărind alte scopuri, s-ar putea să aibă ca rezultat nefericirea şi paguba. Pavel le îndeamnă pe toate femeile să-şi facă datoria ca mame credincioase şi să recunoască răspunderea bărbatului de a conduce, dată lui de Dumnezeu în biserică şi în familie. Dumnezeu a dat atât bărbaţilor cât şi femeilor calificări speciale pentru îndeplinirea sarcinilor individuale, şi atât bărbaţii cât şi femeile vor găsi cea mai mare fericire în a-şi ocupa locul stabilit, cu un spirit de iubire, devoţiune şi credincioşie.

  Dacă. Mântuirea, atât a bărbaţilor cât şi a femeilor, depinde de statornicia în credinţa care la început i-a condus la Hristos. Mântuirea este instantanee, dar trebuie păstrată prin supunerea zilnică, neîntreruptă, faţă de planul şi scopul lui Dumnezeu pentru fiecare persoană în parte.

  Smerenie. [„Sobrietate”, KJV, „Înţelepciune”, traducerea lui G. Galaction]. Vezi v. 9. Pavel apelează la femeile înţelepte care îşi duc la îndeplinire sarcinile.

  Dragoste. Ca rod al adevăratei credinţe (vezi 1 Corinteni 13:1). Iubirea nu caută să „se ridice mai presus” (1 Timotei 2:12) şi nici nu neglijează datoriile onorabile săvârşite de o femeie care este soţie şi mamă credincioasă.

  Sfinţenie. O viaţă deplin dedicată este rezultatul credinţei adevărate, care subordonează totul împlinirii voinţei lui Dumnezeu (vezi Filipeni 3:7, 8). O femeie sfinţită va găsi în rolul rânduit ei ca mamă o cale de slujire care aduce o răsplată mai mare decât lupta pentru conducere, care o va face „să se ridice mai presus de bărbat”.

 33. Birsan Septimiu says:

  Fr.Lori Balogh,imi puteti explica va rog 1Timotei2:15?Va multumesc anticipat.

 34. Lori Balogh says:

  Nu, intrebarile pot fi gasite doar online.
  Cu stima,
  Lori B.

 35. Ina Cracanau says:

  Intrebarile biblice cu variante de raspuns le-ati scos intr-o carte sau le gasim doar online?Multumesc!

 36. dinu says:

  Dumnezeu sa va binecuvinteze! Sunt foarte frumoase articolele, le citesc cu foarte mare placere… Super.. Ma bucur de d-voastra. Dumnezeu sa fie slavit !

 37. simona says:

  Domnule Lori,
  Noi, in Biserica Ortodoxa, avem o explicatie pe intelesul omenesc a Sfintei Treimi, prin minunea pe care a facut-o sfantul Spiridon.Va trimit direct de pe net relatarea referitoare la Sfanta Treime :

  „Sfantul Spiridon era atat de convingator atunci cand vorbea despre Sfanta Treime, incat multi pagani s-au convertit la crestinism. Potrivit traditiei, ca sa-i descopere unui filosof unitatea si diversitatea din Sfanta Treime, face semnul Sfintei Cruci, invocand numele Sfantei Treimi, in timp ce in mana stanga tinea o caramida. Dupa ce a facut semnul Sfintei Cruci, focul s-a ridicat din caramida, apa a cazut pe pamant, iar pamantul din ea a ramas in mana lui. Astfel, prin cele trei elemente distincte: pamant, foc si apa, a descoperit diversitatea, iar prin totul unitar – caramida, a descoperit unitatea. Plecand de la aceasta minune, Sfantul Spiridon este considerat si patronul olarilor”.

  Dar noi mai spunem si despre familie ca este o unitate treimica, pentru ca desi este alcatuita din trei persoane, mama, tata si fiu, ea este una, familia.Cele trei persoane ale familiei sunt cu totul diferite intre ele, dar fiecare in parte este tot om si toate la un loc sunt familia.Noi cam asa vedem Sfanta Treime, care este IUBIRE, in sensul ca daca o persoana iubeste pe o a doua, atunci iubirea dintre cele doua persoane trebuie sa se rasfranga asupra celei de a treia, care si ea iubeste si este iubita .Insa iubirea adevarata are nevoie de aceasta marturisire in iubirea catre cea de a treia persoana, pentru ca altfel nu ar mai fi iubire desavarsita, ci o iubire marginita.
  Asa trebuie sa fie si crestinii, nemarginiti in iubire, catre orice om, asemenea lui Dumnezeu, Care face sa vina ploaie si peste drepti si peste pacatosi.
  Omul insusi este treimic : trup, suflet si duh.Daca nu are suflet, trupul este mort, daca nu are trup, ci este doar suflet, nu mai este om, iar daca nu are duh(spirit) nu exista deloc, nici ca trup, nici ca suflet. Pentru ca Duhul Sfant le tine pe toate la un loc, El este acea energie necreata care tine la un loc tot acest univers, fara de Care totul dispare, se dezintegreaza.

 38. simona says:

  Eu propun, frati crestini, sa nu mai cautam intrebari si raspunsuri in „lume”, pentru ca lumea in cel rau zace.Imparatia lui Dumnezeu se afla inlauntrul nostru, asa cum spune Hristos.Acolo trebuie cautat si Hristos, daca se afla inlauntrul nostru, sau avem doar intuneric in suflet !? Nu cred ca trebuie sa astept ca lumea sa se lumineze si sa se mantuiasca , pentru ca eu mai apoi sa-mi gasesc linistea si mantuirea, ci totul trebuie sa inceapa cu tarina sufletului meu, adica mai intati sa o curat de maracini (de pacate si de grijile lumesti), pentru ca doar atunci sufletul meu va face sa rodeasca samanta cuvantului pe care o seamana Semanatorul Iisus.
  Noi spunem ca tarina este orice suflet de om, care auzind cuvantul Domnului aduce roada dupa a sa putinta, dar si vointa.
  Sufletul care nu si-a gasit inca pacea si lumina, este singur vinovat, pentru ca nu a omorat din suflet pacatul judecarii aproapelui.

 39. Cotruta Willy says:

  Putem vorbi un lucru pe e-mail?
  Astept pe e-mail un raspuns.
  O zi binecuvantata!

 40. Lori Balogh says:

  Promit ca primul articol pe care-l voi posta va face referire la subiectul iertarii pacatelor si la autoritatea Bisericii in aceasta privinta.
  Lori B.

 41. Alina says:

  Mă puteți ajuta să înțeleg mesajul Domnului din Ioan 20:23?

 42. Lori Balogh says:

  Buna ziua, Elena
  Am fost plecat o saptamana intr-un loc fara internet, fara radio si fara TV. A fost una din cele cea mai frumoase saptamani din viata: pe munte, mai aproape de cer, de Dumnezeu si de cei din jur. Am fost atat de rupt de viata cotidiana, incat ma intrebam daca nu cumva a cazut guvernul fara ca eu sa stiu. Oricum, iti multumesc pentru grija si rugaciunile tale.
  Cu drag, Lori B.

 43. Elena says:

  Buna ziua,
  Sa fiti binecuvantat pentru tot cr ati scris pana acum. Dar, a trecut o saptamana si nu ati mai scris nimic. S-a intamplat ceva! Ne rugam pentru dvz.sa reveniti. Dumnezeu sa va aibe in grija!

 44. Lori Balogh says:

  D-le Caragin,
  va purtam in rugaciunile noastre. Nu disperati, Dumnezeu e deasupra oricaror imprejurari nefavorabile. V-am pus cererea d-v de rugaciune si pe pagina de rugaciune a blogului.
  Cu multa dragoste,
  Lori Balogh

 45. Caragin Petru says:

  VA SUNT PROFUND RECUNOSCATOR PENTRU CUVINTELE DUMNEAVOASTRA INALTATOARE SI PLINE DE UN MESAJ SFANT ASEZATE PE CARTEA TRANSMISA CU EXAGERATA SI NEMERITATA OPERATIVITATE. MI-ATI FURAT INIMA! …SI NU UITATI SA VA MAI RUGATI SI PENTRU MINE! DIN PARTEA MEA, BINECUVANTARI CERESTI!

 46. Caragin Petru says:

  Sunt profund recunoscator pentru posibilitatea oferita din partea unui Om atins de inger cu aripa!

 47. Sumandea calin says:

  Multumesc pentru studiul dumneavoastra a celor 7 biserici din Apocalipsa m-au ajutat la un studiu pe care eu il fac despre Apocalipsa. Domnul sa va rasplateasca.

 48. Johnny says:

  Va multumesc pentru cartea pe care mi-ati daruito, Tragedia veacurilor. Domnul sa va binecuvinteze si sa va calauzeasca in aceasta lucrare spre slava Lui!

 49. Lori Balogh says:

  Daca Trinitatea ar putea fi explicata in termeni omenesti, cu siguranta ca ar exista volume intregi dedicate acestui subiect. Insa subiectul naturii lui Dumnezeu ne depaseste. Adevarul despre Trinitate se accepta prin credinta, sau se respinge prin necredinta. In Univers nu exista nimic care sa ne ajute, prin comparatie, sa intelegem taina Trinitatii, fapt pentru care trebuie sa fim retinuti in a face speculatii. De aceea, cred sincer ca niciun om nu poate explica Trinitatea. Nici eu nu voi incerca sa o fac…Imi pare rau ca nu va pot ajuta mai mult…
  Cu stima

 50. Alina says:

  Draga frate Lori Balogh,

  Va rog, daca puteti sa-mi spuneti cum sa-i explic unui musulman notiunea de Trinitate (pe intelesul lui).

  Va multumesc,

 51. Pentru cartea Tragedia veacurilor pe care mi-ati oferit-o ,va multumesc cu drag .Pace si iubire in inimi , binecuvantari si putere deplina pentru a va desavarsi acesta lucrare pe care ati pus-o in slujba Domnului. Sus sa avem inimile .

 52. Ionel Pintea says:

  Oameni buni, trebuie sa intelegem un lucru extrem de dureros:Lumea aceasta se duce ,ireversibil de rapa.Nimeni nu mai poate sa opreasca cursul ei sinucigas,catre fundul abisului.Trendul acesta implacabil este dat de faptul ca s-a inlocuit principiile adevarate,care au stat la baza unei lumii echilibrate veacuri de-a randul,cu surogate,vremelnice,care tin efectiv de egocentrismul machiavelic al unor indivizi,aflati tot vremelnic la ,,butoane”.Cand valorile perene sunt inlocuite de nebunia de a face bani prin orice mijloace, se rupe echilibrul sistemului in care ele,valorile, au reusit sa-l pastreze functional. Pentru ca efortul se depunea in dreptul functionarii lor si nu a unui rezultat colateral,in speta banul. Iata ca din cauza aceasta toate domeniile vietii la nivel planetar sunt subordonate constant,si de acum irevessibil acestui flagel-virusal de neoprit si de neanvins.Ar exista o singura alternativa acestei nebunii existentiale a timpului nostru:intoarcerea la valorile pierdute, care au pastrat mii de ani verticalitatea omenirii,sau cel putin a o parte din ea.Ma tem totusi ca este c-am tarziu pentru asa ceva.Trebuie mai intai ca vartejul viral in care ne-am bagat,din neveghere sa-si ia ,,uiumul” corespunzator si apoi ceilalti sa contemple dezastrul si intr-un geamat colectiv sa faca stanga imprejur! Nu poate exista un inceput daca n-a fost mai intai un sfarsit! Acest terifiant adevar, istoria, l-a consemnat c-a pe un sfidator trofeu, ce-l invarte sfidator peste ciclurile umane sortite autodistrugerii.Din pacate nici domeniul religios nu se sustrage acestei axiome implacabile! Trist, dar realitatea istoriei confirma acest adevar!

 53. Lori Balogh says:

  Daca nu ati gasit inca crestini adevarati, sunteti un mare nefericit si va compatimesc. Eu am gasit astfel de oameni si ei ma incurajeaza sa stiu ca , in ciuda coruptiei din lume si Biserica, Dumnezeu are copiii Sai smeriti si sinceri.
  Eu nu am pretentia sa „castig” pe nimeni. Aceasta nu e lucrarea mea, ci a Duhului lui Dumnezeu. Mantuitorul a facut voia Tatalui si a predicat adevarul, dar cati din vremea lui au fost castigati ?
  Imi pare rau daca „Dincolo de orizont” ati gasit doar … intuneric. Ma intreb de ce ? Daca multi altii au gasit cate ceva bun pentru sufletul si intelectul lor, oare de ce doar unii nu gasesc decat „intuneric” Nu cumva se implinesc cuvintele Domnului care spune: „Ochiul este lumina trupului. Dacã ochiul tãu este sãnãtos, tot trupul tãu va fi plin de luminã; dar dacã ochiul tãu este rãu, tot trupul tãu va fi plin de întuneric. Asa cã, dacã lumina care este în tine este întuneric, cît de mare trebuie sã fie întunericul acesta!” ? ( Matei 6, 22.23 )
  Norul care ii calauzea pe israeliti in timpul Exodului era lumina pentru evrei si, in acelasi timp, intuneric pentru egipteni. Dumnezeu era Acelasi. Adevarul era acelasi. Doar oamenii erau diferiti…

 54. viorel says:

  Exact ceea ce am spus nu exista crestinii ,ci doar oameni plini de ei
  Daca credeti ca faceti voia bunului Dumnezeu ,dece oare pe mine nu m-ati „castigat”
  „Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuie pe cel pierdut”
  : „Care om dintre voi, avand o suta de oi si pierzand din ele una, nu lasa pe cele nouazeci si noua in pustiu si se duce dupa cea pierduta, pana ce o gaseste? Si, gasind-o, o pune pe umerii sai, bucurandu-se; si, sosind acasa, cheama prietenii si vecinii, zicandu-le: Bucurati-va cu mine, ca am gasit oaia cea pierdut”
  Eu speram sa gasesc lumina „Dincolo de orizont”si ce-am gasit…….intuneric.

 55. Lori Balogh says:

  Intr-adevar, pe blog nu pot exista decat cuvinte. Faptele nu pot fi postate decat tot prin cuvinte. Dar oare cuvintele nu au si ele valoarea lor in Planul lui Dumnezeu ? Mantuitorul este supranumit „Cuvantul” ( Logosul ), vrand sa ne arate prin aceasta ce putere pot avea cuvintele in viata cuiva.
  In comentariul d-v, insa, va contraziceti. Afirmati ca „vorbele” de pe blog sunt „frumoase si adevarate, insa reci si false”. „Vorbele” nu pot fi in acelasi timp si adevarate si false…
  Multumesc lui Dumnezeu ca exista si persoane care apreciaza „vorbele” legate de Cuvantul lui Dumnezeu. As putea sa va transmit zeci si zeci de comentarii ale unor persoane care apreciaza efortul depus pentru ca aceste materiale sa ajunga la cat mai multe suflete care iubesc adevarul. Lor le multumesc in mod deosebit, iar incurajarile trimise imi dau curaj si putere sa continui sa scriu „vorbe”… despre Cuvant.

 56. viorel says:

  Vorbe si iar vorbe prea multe vorbe,intradevar frumoase si adevarate, insa reci si false,nu exista CRESTINI,dar o masa de oameni ,care vor mantuirea ,doar prin simpla prezenta la biserica. Nimanui nu-i pasa de nimeni si de nimic ,doar de propia-i persoana .Oare asta vrea bunul Dumnezeu de la noi?
  Când va veni Fiul Omului în gloria lui, împreună cu toţi îngerii, atunci se va aşeza pe tronul său de mărire. 32 Şi se vor aduna înaintea lui toate naţiunile, iar el îi va despărţi pe unii de alţii, aşa cum păstorul desparte oile de capre: 33 va pune oile la dreapta sa, iar caprele la stânga.
  34 Atunci regele va spune celor de la dreapta sa: «Veniţi, binecuvântaţii Tatălui meu, moşteniţi împărăţia care a fost pregătită pentru voi de la crearea lumii, 35 căci am fost flămând şi mi-aţi dat să mănânc, am fost însetat şi mi-aţi dat să beau, am fost străin şi m-aţi primit, 36 gol şi m-aţi îmbrăcat, bolnav şi m-aţi vizitat, am fost în închisoare şi aţi venit la mine». 37 Atunci îi vor răspunde cei drepţi: «Doamne, când te-am văzut flămând şi te-am hrănit, sau însetat şi ţi-am dat să bei? 38 Când te-am văzut străin şi te-am primit, sau gol şi te-am îmbrăcat? 39 Când te-am văzut bolnav sau în închisoare şi am venit la tine?» 40 Iar regele le va spune: «Adevăr vă spun: tot ce aţi făcut unuia dintre fraţii mei cei mai mici, mie mi-aţi făcut».
  41 Atunci va spune celor de la stânga: «Plecaţi de la mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic d pregătit pentru diavol şi îngerii lui! 42 Căci, am fost flămând şi nu mi-aţi dat să mănânc, am fost însetat şi nu mi-aţi dat să beau, 43 am fost străin şi nu m-aţi primit, gol şi nu m-aţi îmbrăcat, bolnav şi în închisoare şi nu m-aţi vizitat». 44 Atunci ei îi vor răspunde: «Doamne, când te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în închisoare şi nu ţi-am slujit?» 45 Iar el le va răspunde: «Adevăr vă spun: tot ce nu aţi făcut unuia dintre aceştia, cei mai mici, mie nu mi-aţi făcut». 46 Şi vor merge aceştia în chinul veşnic, iar cei drepţi în viaţa cea veşnică”.

 57. Misu Croitor says:

  am preluat pe blogul meu(misucroitorwordpress.com),postarea ,cornul mic Daniel cap. 7.imi este necesar ,ca informare..va multumesc

 58. Laudat sa fie Domnul pentru ca ti-a pus in inima aceasta lucrare si pentru ca te sustine in aceasta lucrare frumoasa.
  Am trimis pe adresa de contact o scurta informare in legatura cu tabara pentru studiul profetiilor biblice din perioada 24 iulie – 04. august 2013 din localitatea Porumbacu de Sus.
  M-am gandit sa postez si aici aceasta informatie cu speranta ca poate va fi cineva care sa se bucure sa afle si totodata sa nu fie nimeni deranjat de aceasta forma de „publicitate”.
  Detalii pe saitul http://www.daniel11.com sau tel. 0733.773.030
  Sandor.

 59. Lori Balogh says:

  Deja sunt cateva programe pentru ora tineretului si vor mai fi si altele.

 60. Dumitru says:

  Imi place site-ul..Cand puneti niste programe muzicale..?

 61. Lori Balogh says:

  Ma bucur ca materialele va sunt de folos, insa nu vad o alta posibilitate de a descarca materialele decat cea pe care ati folosit-o deja. Cu rabdare si credinta se pota muta si muntii…

 62. George Chiritoiu says:

  V-as ruga daca se poate sa imi indicati o posibilitate de a descarca toate documentele scrise de dvs in acest blog,pentru a le putea citi si in lipsa unei conexiuni internet. Am incercat sa le iau pe rand cu copy-paste,dar dureaza enorm…
  Multumesc !

 63. Lori Balogh says:

  Cred ca Pilda neghinei, ca si altele de altfel, poate avea mai multe interpretari. Eu am mers pe cea indicata de Insusi Mantuitorul, caci El este cel mai autorizat sa ne ofere si talcuirea pildei. Ce cauta graul in tarina lumii ? Graul este simbolul bisericii care este raspandita in intreaga lume.
  Interpretarea d-v este si ea corecta dintr-un punct de vedere, caci si in biserica sunt cele doua categorii de credinciosi: grau si neghina. Parabolele, prin insasi natura lor, permit diferite interpretari,fapt pentru care nu se poate scoate doctrina din ele. E foarte important insa sa prindem mesajul lor central, acela pe care l-a intentionat Domnul sa ni-l transmita, ferindu-ne in acelasi timp de speculatii fara rost.

 64. Murza Iacob says:

  Imi place interpretarea care ati dat-o pildei neghinei. Este una logica si practica. Si eu asa am perceput aceasta pilda. Am insa o problema. La talcuirea pildei se spune ca tarina este lumea. Se potriveste mai bine a fi biserica. Din biserica avem tendinta sa smulgem neghina si nu putem, radacinile ei sunt, asa cum spuneati amestecate cu graul si se deranjeaza graul. Daca am admite ca tarina nu este biserica ci lumea dinafara atunci ce cauta graul acolo? De ce nu este in biserica? Asa inteleg eu. Am fost contrazis de un teolog, un om cu carte multa si licentiat in teologie (eu nu am studii teologice) si mi-a spus ca interpretarea corecta e ca tarina este lumea, ca asa sustin toti teologii, ca asa a zis si Isus, etc., etc. Ce stiti de asta? Exista si teologi care sustin talcuirea pe care ati dat-o dv?

 65. Lori Balogh says:

  Ma bucur ca va sunt de folos materialele de pe blog. Noutatile sunt in pregatire si vor aparea la timpul potrivit, cu ajutorul Domnului.

 66. viorel says:

  imi plac predicile pe care le postati ce noutati mai aveti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.