Ce spune Biblia despre… boala si vindecare

Ce spune Biblia despre… boala si vindecare

     Fie ca vorbim de trup, fie ca ne gandim la suflet, boala si suferinta sunt elemente inerente ale existentei umane. Nimeni nu este scutit de ele: nici credinciosii, nici necredinciosii, caci nimeni nu traieste sub un clopot de sticla care sa-l fereasca de consecintele nedorite ale pacatului. Cu totii traim in aceeasi atmosfera infectata de pacat si cu totii suportam consecintele lui.

Boala si suferinta nu au existat in Edenul pe care l-au pierdut primii nostri parinti si nu vor exista nici in Edenul celor mantuiti. Acum insa, fie mai curand, fie mai tarziu, cu totii ne confruntam cu astfel de probleme.

Biblia are multe de spus cu privire la boala, suferinta si vindecare:

1) Ascultarea de Legea lui Dumnezeu ne fereste de o multime de boli si suferinte. Insusi Dumnezeu ne garanteaza acest lucru:

     “El a zis: “Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tau, daca vei face ce este bine inaintea Lui, daca vei asculta de poruncile Lui si daca vei pazi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; caci Eu sunt Domnul care te vindeca” ( Exodul 15,26 ).

“Voi sa slujiti Domnului Dumnezeului vostru si El va va binecuvanta painea si apele si voi departa boala din mijlocul tau” ( Exodul 23,25 ).

 2) Vindecarea vine de la Dumnezeu. Chiar daca El se foloseste de oameni si de stiinta medicala in acest sens, in final izvorul vindecarii este doar El.

     “Vindeca-ma, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mantuieste-ma Tu si voi fi mantuit, caci Tu este slava mea !” ( Ieremia 17,14 )

     3) Iisus are si puterea si placerea de a vindeca oamenii bolnavi.

     “Iisus strabatea toata Galilea, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei si tamaduind orice boala si orice neputinta care era in norod. I S-a dus vestea in toata Siria si aduceau la El pe toti cei ce sufereau de felurite boli si chinuri: pe cei indraciti, pe cei lunatici si pe cei slabanogi; si El ii vindeca “ ( Matei 4, 23.24 ).

4) Cei care doresc vindecarea au la indemana doua mijloace puternice si eficiente: rugaciunea fierbinte si credinta. Folosite cu intelepciune, ele vor putea readuce pacea si armonia atat in trup, cat si in suflet. Apostolul Iacov ne ofera o solutie eficienta:

Este vreunul printre voi bolnav ? Sa cheme pe prezbiterii Bisericii si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului. Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav si Domnul il va insanatosi; si daca a facut pacate, ii vor fi iertate. Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit” ( Iacov 5, 14-16 ).

5) Pe Noul Pamant, in viata cea noua si vesnica, pregatita de Dumnezeu pentru cei mantuiti, nu va mai exista nici boala, nici suferinta. Cartea Apocalipsei, care este o fereastra spre cer si spre lumea de dincolo de istorie, ne garanteaza acest lucru:

“El ( Dumnezeu ) va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut” ( Apocalipsa 21,4 )

Lori Balogh

This entry was posted in Ce spune Biblia ... and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.