Vremea fiarelor – Fiara cu coarne de miel

Vremea fiarelor – Fiara cu coarne de miel

     Vremea fiarelor

     Cain, faraon, Babilon, Roma, fiara din adanc, fiara din mare, fiara cu coarne de miel… Istoria noastra, a pamantenilor, a fost o istorie marcata de tot felul de fiare: despoti, institutii, imperii, guverne si ideologii, toate fiind manipulate de “balaurul cel mare, sarpele cel vechi numit Diavolul si Satana” ( Apocalipsa 12,9 ) si actionand in acelasi sens: limitarea drepturilor fundamentale ale omului, in mod deosebit, dreptul la o constiinta libera, neingradita.

Pentru a-si atinge interesele, fiarele care s-au perindat pe scena istoriei au recurs la tot felul de mijloace: intimidari, amenintari, santaj, minciuna, denigrare, violenta, crima… Si chiar daca uneori aceste puteri si-au ascuns adevaratele intentii sub “blana de oaie”, in natura lor ele tot fiare au ramas, sfasiind tot ce se poate sfasia in istoria zbuciumata a planetei noastre.

“Bine, bine”, ar putea obiecta cineva, “a trecut vremea intolerantei. Acum nu se mai uzeaza de argumentul fortei, ci de forta argumentului. Evul Mediu intunecat a apus demult, iar omenirea traieste acum intr-o era luminata, un timp al drepturilor omului, al libertatilor garantate prin tratate internationale.

Asa sa fie oare ? In 1986, cand SUA au bombardat Libia, presedintele Reagan a declarat: “Natiunea americana este o natiune pasnica, insa atunci cand nu-si atinge scopurile pe cale pasnica, ea va recurge la forta.” Nu este acesta un glas de fiara ? Si cate astfel de glasuri se aud din ce in ce mai vocale astazi !

     Biblia ne avertizeaza ca nici in finalul de istorie lumea noastra nu va scapa de teroarea fiarelor. Pana in marea zi in care Mielul lui Dumnezeu va reveni pe pamant pentru a restabili Imparatia neprihanirii vesnice, istoria pamantului va continua sa fie sfasiata de fiare. Vor exista ultimele doua fiare carora li se va ingadui sa intre pe scena lumii in ultimul act al luptei dintre bine si rau: fiara din mare si fiara cu coarne de miel.

Apocalipsa cap. 13 ni le prezinta pe larg, aratandu-ne ca, cu putin timp inainte de revenirea in slava a Mantuitorului, cele doua fiare vor colabora strans, aducand asupra lumii intregi cea mai teribila criza care a existat vreodata: marea stramtorare de care vorbeste profetul Daniel:

In vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tau; caci aceasta va fi o vreme de stramtorare cum n-a mai fost de cand sunt neamurile si pana la vremea aceasta. Dar in vremea aceea, poporul tau va fi mantuit si anume oricine va fi gasit scris in carte” ( Daniel 12,1 ).

 

O noua fiara pe scena lumii

Anul 1995 a fost declarat de ONU drept “Anul international al tolerantei”. In acel an s-au tinut tot felul de conferinte si au avut loc o multime de evenimente care au avut drept scop crearea unui climat de toleranta intre oamenii atat de deosebiti ca rasa, cultura, educatie, conditie sociala si religie.

Eforturile oamenilor de bine in acest sens sunt laudabile si merita intregul sprijin al Bisericii. In acelasi timp insa, ca oameni ai credintei, care avem deplina incredere in cuvantul profetic al Scripturilor, suntem datori sa atragem atentia ca, in ciuda tuturor eforturilor care se fac in acest sens, lumea se indreapta spre o dictatura religioasa cu consecinta ei inerenta: persecutia.

Capitolul 13 din cartea Apocalipsei este una din cele mai actuale profetii escatologice ( care privesc timpul sfarsitului ), un adevarat “mers al trenurilor” ( mai bine zis al fiarelor ), care ne arata la ce “halta” ne aflam in drumul nostru spre Imparatia lui Dumnezeu.

Aceasta profetie ne arata ca, in ultimul act al luptei dintre bine si rau, pe scena lumii vor actiona in tandem doua forte total diferite ca natura si istoric al lor, insa unite in scopuri si interese: fiara din mare si fiara cu coarne de miel. Aceste doua puteri vor colabora in sensul instaurarii unei Noi Ordini Mondiale, aducand lumea in cea mai neagra dictatura care a existat vreodata pe pamant, eveniment care va grabi sfarsitul acestei lumi.

Din analizarea tuturor semnelor de identificare pe care ni le ofera Scriptura, am inteles ca prima fiara, cea care apare in campul vizual al profetului ca nascandu-se din mare, reprezinta papalitatea. Aici este vorba de institutia papala, nicidecum de credinciosii Bisericii Romano- Catolice, care sunt obiectul dragostei si grijii lui Dumnezeu, asemenea oricarui om de pe fatza pamantului.

Institutia papala este singura putere politico-religioasa care a dominat lumea o perioada lunga de timp ( 1260 de ani ). In toata aceasta perioada, papalitatea i-a persecutat pe “sfintii Celui Prea Inalt” ( Daniel 7,25 ), ducand un permanent “razboi cu sfintii” ( Apocalipsa 13, 7 ). La sfarsitul dominatiei ei mondiale, papalitatea a primit o “rana de moarte” ( Apocalipsa 13,7 ) care i-a pus in pericol insasi propria existenta. Rana mortala insa s-a vindecat, iar astazi intreaga omenire este uimita de puterea, maretia si influenta papalitatii.

Insa, in timp ce lumea ramane uimita de renasterea fiarei din mare, dupa rana de moarte primita in timpul Revolutiei Franceze, pe scena apare cea de-a doua fiara: fiara care iese din pamant si care are doua coarne ca ale unui miel:

     “Apoi am vazut ridicandu-se din pamant o alta fiara care avea doua coarne ca ale unui miel si vorbea ca un balaur. Ea lucra cu toata puterea fiarei dintai inaintea ei si facea ca pamantul si locuitorii lui sa se inchine fiarei dintai, a carei rana de moarte fusese vindecata. Savarsea semne mari, pana acolo ca facea chiar sa se pogoare foc din cer pe pamant in fatza oamenilor. Si amagea pe locuitorii pamantului prin semnele pe care i se daduse sa le faca in fatza fiarei. Ea a zis locuitorilor pamantului sa faca o icoana fiarei, care avea rana de sabie si traia.

     I s-a dat putere sa dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei sa vorbeasca si sa faca sa fie omorati toti cei ce nu se vor inchina icoanei fiarei. Si a facut ca toti: mici si mari, bogati si saraci, slobozi si robi, sa primeasca un semn pe mana dreapta sau pe frunte si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde fara sa aiba semnul acesta, adica numele fiarei sau numarul numelui ei. Aici e intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei. Caci este un numar de om. Si numarul ei este sase sute sasezecisisase.” ( Apocalipsa 13, 11-18 ).

Cine este aceasta noua fiara si pe cine reprezinta ?

 

Criterii de identificare

Ca si in cazul primei fiare, Biblia nu ne lasa in confuzie cu privire la identificarea celei de-a doua fiare. In pasajul biblic citat mai sus ne sunt oferite cateva criterii de identificare, pe care le putem clasifica in trei categorii: criterii cronologice, criterii geografice si criterii referitoare la caracteristicile stapanirii acestei fiare.

1) Datele cronologice

a) Descrierea primei fiare ( cea care iese din mare ) se incheie cu versetul 10: “Cine duce pe altii in robie, va merge si el in robie”. Textul face aluzie la rana de moarte primita de papalitate in timpul Revolutiei Franceze, mai exact la anul 1798, cand Napoleon Bonaparte l-a insarcinat pe generalul Berthier sa-l aresteze pe papa Pius al VI-lea. Cu acea ocazie, statul papal a fost desfiintat, domeniile papale au fost confiscate, iar papa a fost luat prizonier in Franta, unde a si murit un an mai tarziu. Cea de-a doua fiara intra in scena dupa ce Biblia face aluzie la prizonieratul papei.

Asadar, fiara cu coarne de miel trebuia sa apara pe scena istoriei la un timp bine precizat, respectiv in preajma primirii ranii de moarte de catre prima fiara, adica in preajma anului 1798. John Wesley, marele reformator englez din secolul al XVIII-lea, a observat acest amanunt inca din anul 1754, cand scria: “Puterea aceasta n-a aparut inca, dar ea va veni curand, deoarece aparitia ei trebuie sa aiba loc la finele celor 42 de luni ale fiarei dintai.” Wesley prevedea aparitia celei de-a doua fiare, insa el nu banuia ca aceasta va fi legata chiar de propria sa natiune.

b) Al doilea element cronologic de identificare poate fi intalnit in descrierea fiarei care apare din pamant, mai precis in simbolul coarnelor de miel. Ce inseamna faptul ca cea de-a doua fiara are doua coarne asemenea coarnelor unui miel ?

In profetiile apocaliptice ( Daniel si Apocalipsa ), fiarele apar deseori ca simboluri ale unor puteri politice care au avut legatura cu istoria mantuirii si cu poporul lui Dumnezeu. De fiecare data insa, aceste animale apar pe scena profetica in stare matura. In Daniel cap.7 de exemplu, apar leul, ursul si pardosul, toate fiind animale mature. Aceasta inseamna ca, in momentul in care intra pe scena profetica, ele deja au un trecut istoric considerabil.

In Apocalipsa 13 insa, intalnim un amanunt inedit: cea de-a doua fiara este vazuta avand “doua corne ca ale unui miel” ( vers. 11 ). Ce simbolizeaza mielul ? In primul rand blandete, apoi toleranta, nevinovatie, dar si … tinerete.

De aici putem trage concluzia ca fiara cu cele doua coarne de miel trebuie sa reprezinte o natiune tanara, o putere politica fara prea mult trecut istoric. Cine poate fi aceasta putere ?

     2) Datele geografice

Toate fiarele pe care le intalnim in profetiile din Daniel si Apocalipsa sunt vazute ca ridicandu-se din mare ( vezi Daniel 7, 2.3 si Apocalipsa 13,1 ). Ce reprezinta marea ? Cheia simbolului ne este oferita chiar de cartea Apocalipsei: “Apele pe care le-ai vazut si pe care sade curva”, ii explica ingerul lui Ioan, “ sunt noroade, gloate, neamuri si limbi” ( Apocalipsa 17,15 ).

O mare linistita inseamna perioade de pace, in timp ce o mare agitata inseamna perioade de conflicte, de razboaie. Toate imperiile despre care ne vorbesc profetiile apocaliptice s-au nascut pe teritorii deja locuite si stapanite de popoare puternice, in urma unor razboaie sangeroase. Spre deosebire de acestea, fiara cu coarne de miel este singura care se ridica din pamant.

Acest amanunt ne indica faptul ca noua putere mondiala urma sa apara pe un teritoriu nelocuit ( sau slab locuit ), un teritoriu linistit, luat in stapanire fara prea mari eforturi, fara razboaie sangeroase ca in celelalte cazuri.

     3) Caracteristicile stapanirii fiarei

Toate celelalte fiare aparute pe scena profetica sunt fiare fioroase, care inspira teama. Spre deosebire de acestea, cea de-a doua fiara din Apocalipsa 13 are trasaturi deosebite ( cel putin la inceput ). Cele doua coarne de miel – simbol al blandetei, tolerantei si nevinovatiei, inspira incredere.

Aspectul pasnic al acestei fiare ( care ramane totusi fiara, desi are coarne ca ale unui miel ! ) nu sperie pe nimeni si nu indica vreun pericol iminent. In fond, cine se sperie de doua coarne de miel ? Deci fiara care iese din pamant trebuie sa fie, cel putin la inceputul existentei ei, o putere politica tanara, pasnica, toleranta si blanda.

Acum sa facem suma si sa observam carei puteri din lume i se potrivesc toate aceste criterii de identificare. Cea de-a doua fiara:

– Apare pe scena istoriei in preajma ranii de moarte a primei fiare, adica in preajma anului 1798

– Ea este o putere politica relativ tanara, fara prea mult trecut istoric

– Ea apare pe un teritoriu practic nelocuit, linistit, fara razboaie sangeroase de cucerire

– La inceputul existentei ei, fiara este o putere blanda, toleranta, pasnica, o putere care asigura si apara drepturile fundamentale ale omului.

Toate aceste criterii ne conduc spre o singura concluzie: fiara cu coarne de miel sunt SUA.

 

Confirmarea istorica

Dupa descoperirea Americii de catre Cristofor Columb, in 1492, a inceput procesul colonizarii Lumii Noi de catre europeni. In secolele care au urmat, colonizarea s-a intensificat, in mod deosebit in secolul al XVIII-lea. Multimi de europeni: unii saraci, altii persecutati religios de puterea papala care domnea in Europa, dar si numerosi aventurieri s-au refugiat pe acest pamant linistit si ospitalier, locuit doar de cateva triburi de indieni bastinasi.

Astfel s-au format primele colonii engleze care, in urma Razboiului de Independenta din 1775-1783, si-au castigat independenta. In cursul acestui razboi, in 1776, a fost proclamata Declaratia de Independenta care a constituit piatra de temelie a viitorului stat american.

Apoi, in 1787, a fost adoptata Constitutia. Iata ca, cu cativa ani inainte de lovitura mortala data papalitatii, in 1798, pe scena istoriei apare o noua natiune si o noua putere politica, o natiune tanara care se ridica rapid pe un teritoriu imens si relativ linistit. O mare parte din teritoriul actual al SUA a fost de fapt cumparat: Alaska – de la rusi, Florida – de la spanioli si Louisiana – de la francezi.

Dar ce pot simboliza cele doua coarne ca ale unui miel care impodobesc capul acestei noi fiare ? Potrivit textului din Deuteronomul 33,17, coarnele unui animal simbolizeaza puterea acelui animal: “Coarnele lui sunt cum sunt coarnele bivolului; cu ele va impunge pe toate popoarele, pana la marginile pamantului…”

In profetie, cornul simbolizeaza puterea unei natiuni. Se ridica totusi intrebarea: Ce putere poate sta in doua coarne de miel ?

Daca privim cu atentie in Constitutia SUA, observand principiile care stau la baza ei, vom intelege de ce aceasta natiune a ajuns atat de puternica. Constitutia SUA are la baza doua principii fundamentale:

1) Principiul republican: stat fara rege. Acest principiu asigura cetatenilor americani deplina libertate civila.

2) Principiul protestant: biserica fara papa. Acest principiu asigura cetatenilor americani deplina libertate religioasa.

Acestea sunt cele doua coarne de miel care au constituit si constituie si azi puterea natiunii americane, o natiune care a oferit adapost milioanelor de oameni din lumea intreaga, oprimati din diferite motive.

Calatorul care se apropie de rada portului New York este coplesit de privelistea care i se deschide inaintea ochilor la vederea uriasei Statui a Libertatii, care promite “libertate in tara oamenilor liberi si in caminul celor curajosi”. Pe piedestalul statuii sunt gravate cuvinte pline de speranta si incurajare pentru cei oprimati, care sunt in cautarea unui adapost protector:“Dati-mi pe oamenii vostri obositi, pe saracii vostri, multimile voastre inghesuite si care doresc sa respire in mod liber.

Aceasta este America Lumii Noi, o putere politica tanara, sprijinita pe principiile republicane si protestante, gata sa ofere ocrotire si adapost celor ale caror drepturi fundamentale le sunt calcate in picioare de puterile lumii.

 

Metamorfoza

Insa aceasta fiara cu corne ca de miel, la inceput inofensiva, pasnica, blanda si toleranta, este vazuta in profetie ca se va metamorfoza: ea va incepe sa vorbeasca asemenea unui balaur.

Pe cine reprezinta balaurul ? Apocalipsa 12,9 ne ofera cheia acestui simbol: “Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit Diavolul si Satana, acela care inseala intreaga lume…”

De cand s-a nascut pacatul in Univers, Lucifer, prin metodele sale de constrangere si cu spiritul sau de intoleranta, a devenit un balaur gata sa inghita pe oricine i se opune si nu-i implineste planurile.

Sa observam ca desi aspectul fiarei care iese din pamant ramane neschimbat ( raman cele doua coarne ca ale unui miel ), glasul fiarei se schimba. In profetiile apocaliptice, “glasul” sau vorbirea unei fiare inseamna decretarea de legi impuse oamenilor.

Cu ocazia castigarii independentei SUA, Thomas Jefferson, unul din fondatorii SUA, a facut o declaratie surprinzatoare, care se armonizeaza perfect cu profetia din Apocalipsa cap. 13 in privinta  modificarii glasului fiarei cu coarne de miel:

Spiritul vremii se va schimba. Conducatorii nostri vor deveni corupti si poporul nostru indiferent. Un singur fanatic poate sa porneasca o persecutie si oameni buni pot deveni victimile sale… De la incheierea acestui razboi, vom lua-o la vale. Nu vom mai recurge la popor pentru sprijin. Ei vor fi uitati si nimeni nu va mai socoti ca este bine sa acorde respect pentru drepturile oamenilor.”

Suntem uimiti de clarviziunea cu care acest mare om de stat american a privit metamorfozarea natiunii americane in anii ce aveau sa urmeze. Dintr-o natiune blanda si toleranta, garanta a drepturilor omului, va aparea o natiune intoleranta, care va calca in picioare constiintele si libertatile oamenilor.

Care vor fi cauzele care vor duce la schimbarea glasului celei de-a doua fiare ? Ce anume va determina transformarea unei natiuni pasnice intro natiune care va constringe libertatile fundamentale ale omului ? Iata cateva din aceste cauze:

1) Climatul politic international

Atata vreme cat a existat URSS si satelitii sai din Europa rasariteana si Asia, lumea era polarizata spre cele doua supraputeri: SUA si URSS. Niciuna din cele doua supraputeri nu putea face ce voia, fara sa tina seama si de interesele puterii rivale.

Incepand cu anul 1989, prin desfiintarea URSS, SUA au devenit practic singura supraputere mondiala, avand pretentia de a fi “jandarmul” lumii. De fapt, glasul de balaur s-a auzit inca de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au dictat pacea in lumea intreaga, fortand apoi Japonia sa capituleze prin lansarea celor doua bombe atomice asupra ei.

Glasul de balaur s-a auzit si se aude de atunci incoace permanent in diferitele conflicte aparute pe glob: Razboiul din Golf, atacarea Libiei, bombardarea fostei Yugoslavii, Afganistan, Irak, etc.

2) Crizele interne

Acestea reprezinta o alta cauza a schimbarii glasului natiunii americane. Privind cu atentie la crizele cu care se confrunta SUA, nu e de mirare schimbarea glasului ei. Criza morala ( intr-un singur an americanii au cheltuit circa patru miliarde de $ pentru pornografie ), rata crescanda a divorturilor care lovesc mai mult de jumatate din familiile americane, violenta de pe micile si marile ecrane, de pe internet, dar si din viata reala ( un copil american vede circa 13 000 de scene violente intre cinci si patrusprezece ani ), economia falimentara ( SUA reprezinta statul cui cele mai mari datorii din lume ), coruptia generalizata, ajunsa pana la Casa Alba ( vezi cazul presedintelui Richard Nixon ), toate acestea conduc la un singur rezultat: oamenii sunt tot mai nemultumiti, tot mai revoltati, iar liderii religiosi fac presiuni din ce in ce mai mari pentru ca guvernul sa emita legi cu fundament crestin care sa salveze natiunea de la dezastru.

3) Dezastrele naturale

Aceia dintre noi care urmaresc stirile pot observa ca in ultimele decenii teritoriul SUA este lovit de tot felul de calamitati, din ce in ce mai dese si mai distrugatoare ( tornade, uragane, cutremure, inundatii ). Toate aceste dezastre vor ridica in inimile crestinilor intrebari de genul: De ce ni se intampla toate aceste nenorociri ? Nu cumva Dumnezeu Si-a intors Fatza de la America si nu o mai binecuvanteaza ?

De aici si pana la decretarea unor legi care vor restrange libertatile omului, fortandu-i pe cetatenii americani sa se inchine lui Dumnezeu intr-un anumit fel, impus de majoritate, nu mai este decat un pas.

     4) Terorismul

In formele lui cele mai violente, terorismul va duce in mod inevitabil la restrangerea libertatilor oamenilor, facand sa se auda tot mai clar glasul de balaur al fiarei cu coarne de miel. Dupa atentatul din 11 septembrie 2001, considerat cel mai sangeros atentat din istoria SUA, restrangerea libertatilor cetatenilor americani a devenit evidenta.

5) Influenta tot mai crescanda a papalitatii asupra natiunii americane

     Statul american este un stat protestant prin definitie, bazele sale fiind puse de “parintii peregrini” care, fugind de persecutia pornita de papalitate impotriva necatolicilor, au gasit un adapost pe teritoriul american.

Pe zi ce trece insa, poporul american cade tot mai mult sub influenta catolicismului. Scolile catolice sunt foarte cautate, iar in urma stabilirii relatiilor diplomatice intre SUA si Vatican, in 1984, colaborarea dintre cele doua supraputeri este din ce in ce mai evidenta. Practic, niciun presedinte american nu isi inceteaza mandatul fara sa treaca cel putin odata pe la Vatican, de obicei in preajma unor decizii importante pentru planeta.

Iata ce declara William Wilson, fost ambasador al SUA la Vatican si unul dintre prietenii intimi ai fostului presedinte Reagan: “In aceste ultime zile, noi ( SUA ), impreuna cu Vaticanul am inceput sa intelegem rolul religiei in problemele internationale.”

In concluzie, toate aceste cauze, si probabil altele pe care acum inca nu le intuim, vor face ca fiara cu coarne de miel, blanda si toleranta la inceput, sa devina o fiara inspaimantatoare, care, prin decretele si legile sale, va constrange si va restrange libertatile fundamentale ale omului.

Pentru noi e mai usor sa credem lucrul acesta, deoarece deja vedem semne clare ale acestei metamorfozari a glasului fiarei cu coarne de miel. Pentru generatiile anterioare insa, aceste lucruri pareau de necrezut. A afirma acum o suta de ani ca SUA vor parasi principiile libertatilor civile si religioase, devenind o putere care va sluji “balaurului celui mare” si persecutandu-i pe cei care vor lupta pentru libertatea de constiinta, ar fi parut ca fiind o insulta la dresa poporului american.

In anul 1888, autoarea americana E. G. White a dat publicitatii volumul “Tragedia veacurilor.” Intr-o vreme in care SUA nu dadeau niciun semn ca vor deveni o supraputere mondiala care va impune cu forta legile ei, autoarea comenta textele din Apocalipsa 13 astfel: “Precizarea ca va vorbi ca un balaur si va folosi toata puterea fiarei dintai prezice clar dezvoltarea unui spirit de intoleranta si persecutie pe care l-au dat pe fatza natiunile reprezentate prin balaurul si prin fiara care semana cu un leopard. Iar declaratia ca fiara cu doua coarne a facut ca pamantul si cei ce locuiesc pe el sa se inchine fiarei dintai arata ca autoritatea acestui popor va fi folosita pentru impunerea unei respectari care va constitui un act de omagiu fatza de papalitate.” ( 1 ).

Acelasi autor afirma: “Atunci cand bisericile principale din SUA se vor uni asupra unor puncte de doctrina care le sunt comune, influentand statul pentru a impune decretele lor si pentru a sustine institutiile lor, atunci America protestanta va face un chip al ierarhiei Romei, iar aplicarea de pedepse civile asupra dizidentilor va fi rezultatul inevitabil al acestei actiuni.” ( 2 ).

 

     Concluzii

Profetiile din cartea Apocalipsei i-au fost date batranului profet Ioan cu aproape doua milenii in urma. Cu mai bine de doua secole si jumatate in urma ( 1754 ), John Wesley prevedea aparitia fiarei cu coarne de miel, desi nu se intrevedea niciun indiciu in acest sens. Dupa declararea independentei SUA, Thomas Jefferson prevedea ca natiunea americana se va corupe si va incepe sa vorbeasca asemenea unui balaur. Iar cu mai bine de un secol in urma, autoarea americana E. G. White a prevazut acelasi lucru cu privire la metamorfozarea puterii americane.

Astazi noi putem vedea cu ochii nostri implinirea tuturor acestor previziuni. Este adevarat, ele s-au implinit doar partial, insa ceea ce mai ramane de implinit din profetia din Apocalipsa cap. 13 apartine viitorului foarte apropiat.

“Ferice de cine citeste si de cei ce asculta cuvintele acestei prorocii si pazesc lucrurile scrise in ea ! Caci vremea este aproape” ( Apocalipsa 1, 3 ).

Dumnezeu nu doreste sa ne faca surprize neplacute. El nu vrea sa fim surprinsi nepregatiti  de evenimentele viitoare. De aceea El a randuit, in intelepciunea si dragostea Sa, sa ne descopere pe calea cuvantului Sau profetic tot ceea ce avem nevoie pentru a fi pregatiti.

“Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fara sa-Si descopere taina Sa slujitorilor Sai proroci” ( Amos 3,7 ).

Cel ce doreste sa fim surprinsi nepregatiti este “balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit Diavolul si Satana, acela care inseala intreaga lume” ( Apocalipsa 12,9 ). De aceea, sa-I multumim lui Dumnezeu pentru ca ne-a lasat “cuvantul prorociei facut si mai tare, la care bine faceti ca luati aminte, ca la o lumina care straluceste intr-un loc intunecos, pana se va crapa de ziua si va rasari luceafarul de dimineata in inimile voastre” ( 2 Petru 1,19 ).

Lori Balogh

 

Referinte:

( 1 ) E. G. White, Tragedia veacurilor, p. 405

( 2 ) Ibidem, p. 407

    

 

This entry was posted in Semnele timpului and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Vremea fiarelor – Fiara cu coarne de miel

 1. Lori Balogh says:

  Poti sa-mi scrii pe adresa de mail a blogului: contact@loribalogh.ro

 2. tiberiu says:

  as vrea sa vb mai personal daca se poate poti sami trimiti un mail cu nr tau de tel sau prin mail cum crezi de cuviinta.
  multumesc anticipat

 3. Lori Balogh says:

  Stiu ca cele afirmate in articol par de necrezut, mai ales ca SUA au fost inca de la constituirea lor leaganul libertatilor civile si religioase. Insa multe lucruri au fost de necrezut in aceasta lume si totusi lumea a fost surpinsa de implinirea lor. Viitorul va demonstra daca interpretarea profetiei este corecta sau nu. Aici e mult de discutat si, daca am sta de vorba pe o banca linistita din Montreal, fara sa fim presati de timp sau alte obligatii, probabil ca am avea multe schimburi de idei.
  Profetia spune ca fiara cu coarne de miel isi va modifica glasul, vorbind ca un balaur. Deci ne putem astepta ca toleranta religioasa de care da dovada acum America sa dispara in curand. Deja sunt voci si presiuni din partea unor grupari crestine care vor sa impuna duminica ca zi de inchinare in SUA, motivand ca dezastrele tot mai frecvente care lovesc continentul nord-american se produc din cauza calcarii sau neglijarii „zilei Domnului”. Or, impunerea unei zile de inchinare prin legi civile, inseamna deja intoleranta, cu toate consecintele de rigoare.
  La intrebarile d-v cred ca puteti gasi raspunsurile la articolele din explicarea Apocalipsei cap. 13, de la categoria Profetii/Apocalipsa/ Icoana fiarei
  Cu stima,
  Lori B.

 4. Dorin says:

  daca e o problema ca am pus link-uri, puteti sa le stergeti si sa lasati textul fara ele.

 5. Dorin says:

  Cum explicati versetele: „Savarsea semne mari, pana acolo ca facea chiar sa se pogoare foc din cer pe pamant in fatza oamenilor.” Cum explicati foc din cer?
  Sau : Ea a zis locuitorilor pamantului sa faca o icoana fiarei, care avea rana de sabie si traia. I s-a dat putere sa dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei sa vorbeasca si sa faca sa fie omorati toti cei ce nu se vor inchina icoanei fiarei.” Ce reprezinta icoana fiarei?
  Si cum explicati ca din contra politica USA merge spre toleranta dincolo de religie, deciziile Curtii Supreme a USA spune clar ca trebuie sa fim toleranti cu toata lumea, de data asta cu „gay people”. In plus biserica catolica a condamnat aceasta decizie (http://www.cruxnow.com/life/2015/06/26/catholics-react-to-supreme-courts-marriage-decision/). Bisericile protestante din USA s-au ridicat intr-un glas contra acestei decizii. Ca sa nu mai spun ca s-a deschis cutia Pandorei (expresia nu-i a mea), unii incepand sa ceara torelanta spre bigamie sau alte tipuri de relatii: „O senatoare democrată din California pleda pentru recunoașterea legală a relațiilor de dragoste indiferent de rasă, crez, număr sau … specie.” (http://www.wnd.com/2015/07/polygamous-trio-applies-for-marriage-license/?cat_orig=us) Deci USA nu se indreapta spre intoleranta religioasa ci spre toleranta tuturor, inclusiv a tuturor religiilor non-crestine. Asta seamana a compromis nu a persecutie.
  Chiar Walter Veith vorbeste in prelegerile sale ca diavolul incepe cu persecutie, pe urma, vazand ca nu reuseste cu aceasta metoda, trece la compromis. Asa s-a intamplat cu Biserica Lui Christos la inceputuri (persecutiile romane pe urma compromisul lui Constantin), asa se intampla acum, la final. Dupa secole de persecutie mergem spre compromis.
  Fiti binecuvantat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.