Ilustratii despre orbirea spirituala

Ilustratii despre orbirea spirituala

Esti sigur ca vezi bine ?

  O pereche recent casatorita s-a mutat intr-un cartier foarte linistit. In prima dimineata din noua casa, in timp ce isi savurau micul dejun, femeia observa, privind pe fereastra, o vecina care isi intindea cearceafurile in balcon.

  – Ce cearceafuri murdare intinde vecina noastra… ! Cred ca are nevoie de un nou sapun…Poate ar trebui s-o invat sa-si spele cearceafurile !

Sotul ei privi si ramase tacut… Si asa, la fiecare doua sau trei zile femeia repeta observatiile, in timp ce vecina isi intindea rufele la soare. Dupa o luna, femeia ramase surprinsa vazand ca vecina sa intindea cearceafuri mult mai curate si ii spuse sotului ei:

  – Priveste draga, a invatat sa spele rufele! O fi invatat-o alta vecina?? 

  – Nu scumpa mea, zise sotul, azi m-am trezit mai de dimineata si am spalat geamurile casei noastre!

Asa este si in viata. De multe ori, totul depinde de curatenia ferestrelor sufletului nostru prin care privim pe altii. Si asa se face ca: Fara indoiala azi… va vad mult mai bine ca ieri.

 

Comunicare vs. deductie

  Unul dintre marile accidente feroviare din istorie s-a petrecut la tunelul El Toro, în Leon, Spania, la 3 ianuarie 1944. Peste cinci sute de oameni au murit atunci.

   Trenul acela de pasageri era lung si avea cate o locomotiva la fiecare din cele doua capete ale trenului. In acea zi, cand trenul a intrat in tunelul El Toro, motorul locomotivei din fatza s-a oprit. Mecanicul de la locomotiva din spate a pornit imediat motorul ca sa traga trenul inapoi si sa il scoata din tunel. Insa, in acelasi timp, mecanicul de la locomotiva din fatza a reusit sa reporneasca motorul si a vrut sa continue drumul.

  Mecanicii nu aveau nici un mijloc de comunicare unul cu celalalt. Și asa, nestiind unul de altul, ambii credeau ca, de fapt, au nevoie de mai multa putere. Trageau de tren in ambele directii. Sute de oameni au murit astfel asfixiati de monoxid de carbon, deoarece trenul nu se putea ”hotari” in ce directie sa o ia.

Sursa: Ilustratii fierbinti, Wayne Rice

 

Vanatoare de lupi la eschimosi

  La inceput, eschimosul ia un cutit foarte bine ascutit si il incinge in sange, dupa care il lasa sa inghete. Adauga apoi strat dupa strat sange, pana cand lama cutitului este complet acoperita cu sangele inghetat.

   Apoi, vanatorul fixeaza cutitul in pamant cu lama in sus. Lupul depisteaza foarte usor mirosul de sange datorita mirosului sau foarte fin. Odata descoperit cutitul, acesta incepe sa linga sangele de pe lama. Linge din ce in ce mai repede. Curand, ajunge la lama cutitului dar nu se opreste deoarece gustul ii place. Dorinta sa pentru sange devine tot mai de nestapanit. Noaptea arctica si friguroasa il face sa nu simta ca lama i-a brazdat limba si sangele pe care il linge acum cu atata pofta este de fapt sangele sau. Apetitul carnivor continua pana cand cade mort in zapada!

Sursa: Ilustratii fierbinti, Wayne Rice

Culegere de Lori Balogh

 

 

 

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.