Ilustratii despre nemultumire

AP 55080129017601710153023801010301,,482406

Ilustratii despre nemultumire

 

Tabloul pictorului grec

     Un pictor grec a pictat un tablou infatisand un copil mancand struguri. Tabloul era admirat de multi oameni, cu atat mai mult cu cat acestia au vazut uneori pasarile cum se apropiau de tablou, incercand sa ciuguleasca strugurii. Pictorul era insa foarte nemultumit de tablou: daca l-ar fi pictat mai bine pe copil, pasarile nu ar fi venit sa ciuguleasca din struguri.

 

Epitaf

     Urmatoarele cuvinte au fost scrise pe mormantul unui preot anglican ( 1100 ) in criptele abatiei Westminster:

     „Cand eram tanar si liber, si imaginatia mea nu avea limite, visam sa schimb lumea. Imbatranind, am devenit mai intelept si am descoperit ca lumea nu se poate schimba. Atunci mi-am redus din obiective si am decis sa-mi schimb doar tara.

      Dar, la fel, si ea parea de neclintit. Ajungand la apusul vietii, intr-o ultima incercare disperata, mi-am propus sa schimb doar familia mea, sa-i schimb pe apropiatii mei. Dar, din pacate, nu mai aveam pe nimeni.

     Si acum, cand ma aflu pe patul de moarte, dintr-o data imi dau seama ca, daca m-as fi schimbat eu mai intai, prin exemplul meu mi-as fi schimbat familia; apoi, inspirat si stimulat de ea, as fi putut sa fac bine tarii mele si, cine stie, poate chiar as fi reusit sa schimb lumea.”

 

Lipsa de caracter

     Un tanar s-a indragostit de o fata de bani gata. Cei doi au mers la cateva intalniri pana cand fata a aflat ca el nu provenea dintr-o familie instarita. Cu toate acestea, tanarul a cerut-o in casatorie.

     „Ce castigi tu intr-o luna, eu cheltui intr-o zi. Cum de ti-a trecut prin minte sa ma ceri de sotie ?”, i-a spus fata cu dispret. „Uita-ma si cauta-ti o femeie care sa isi permita sa traiasca in saracie cu tine !”

Cu inima franta, tanarul i-a urat numai bine in viata si apoi a plecat. Dupa zece ani, cei doi s-au intalnit intamplator intr-un centru comercial, iar femeia bogata l-a abordat: „M-am casatorit cu un tip care castiga 16 000 de dolari pe luna ! Puteai sa castigi mai mult ?” Femeia avea o rautatea de nedescris in voce si pe chip. Tanarul de alta data, devenit acum barbat in toata firea, continua sa suspine in sufletul sau, dar de data aceasta ii era mai mult mila de ea decat de el.

Sotul femeii se apropie de cei doi si il saluta pe tanarul indragostit. „Buna ziua ! Vad ca o cunoasteti pe sotia mea.” Se intoarse apoi spre sotie: „Draga mea, vreau sa ti-l prezint pe seful meu. El este responsabil pentru proiectul de o suta de milioane de dolari la care lucrez.” Femeia se uita la cei doi barbati nedumerita. Sotul ei se intoarse spre seful lui si continua: „Domnule Carter, am cateva idei legate de proiect pe care as vrea sa vi le prezint. Sper ca veti avea maine timp sa le discutam.” Femeia a inteles atunci ca sarantocul pe care l-a refuzat atunci este mai bogat decat sotul ei.

„Domnul Carter este un om umil pentru ca a avut o viata trista”, a inceput sa-i povesteasca sotul dupa ce au ramas asinguri. „Mi-a spus ca a iubit o femeie si a cerut-o in casatorie, dar ea l-a refuzat, pentru ca la vremea aceea nu avea bani. A muncit mult si a devenit unul dintre cei mai de succes antreprenori din America. Bine ca nu am intalnit o astfel de femeie in viata mea!”

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.