Ilustratii despre consecintele pacatului

Ilustratii despre consecintele pacatului

 

Castig si pierdere

     Un credincios a gasit pe proprietatea lui un caine care s-a ratacit. Deoarece baietii lui s-au atasat foarte mult de acest catel, el a hotarat sa-l pastreze. Cainele era negru cum e carbunele, afara de cateva fire de par alb pe coada.

Intr-o zi au citit in ziarul local anuntul facut de o persoana care incerca sa-si gaseasca cainele pierdut si pentru care oferea o mare recompensa. Cainele era descris in detaliu, fiind mentionate inclusiv firele albe de pe coada.

Hotarat sa pastreze cainele cu orice pret, in ciuda recompensei, credinciosul i-a rugat pe cei doi fii ai sai sa-l ajute sa smulga perii albi de pe coada cainelui, pentru a sterge astfel orice urma de identificare.

Auzind ca in curtea credinciosului era un caine care semana cu cel pe care-l pierduse, stapanul a plecat sa-l recupereze. Recunoscandu-si cainele, i-a cerut credinciosului sa i-l inapoieze. Dar acesta l-a intrebat:

     – “Chiar ai identificat toate semnele pe care le-ai mentionat in anunt ? Nu spuneai ca cel pe care l-ai pierdut avea peri albi pe coada ? Uita-te la acest caine: nu are nici un fir de par alb.”

Pentru ca nu stia ce s-a intamplat cu firele albe, stapanul cainelui si-a cerut scuze si a plecat acasa dezamagit.

Mai tarziu insa, credinciosul a declarat cu o adanca durere in suflet: “In ziua aceea am pastrat cainele, dar mi-am pierdut copiii.”

Culegere de Lori Balogh

 

This entry was posted in Ilustratii pentru predici. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.