Ilustratii despre excese si necumpatare

Ilustratii despre excese si necumpatare

Excesul ucide

     Ultimul mesaj trimis pe o retea sociala de Mita Diran, o tanara de numai 24 de ani, a fost ca munceste de cateva zeci de ore si ca inca mai poate. La scurt timp dupa ce a facut acest anunt, ea s-a prabusit pe podea si a intrat in coma, scrie NY Daily News.

Mita era copywriter la Agentia de Publicitate Young & Rubicam Indonezia. Tanara lucra adeasea ore suplimentare, peste programul normal de munca, iar marturie pentru acest obicei stau mai multe mesaje legate de aceasta practica, publicate de ea pe reteaua sociala Twitter. In ultimul sau mesaj postat pe acest canal, Mita scria: „30 de ore de munca si inca rezist.”

     Tatal ei a fost acela care a anuntat tragica veste ca Mita a intrat in coma, in urma epuizarii prin munca. Pe contul lui de pe reteaua de socializare Path, aceasta a anuntat ca tanara „a intrat in colaps dupa ce a lucrat in continuu peste program timp de trei zile”, scrie Gwaker.

La numai o ora de la acest mesaj tulburator, un angajat al tatalui Mitei a transmis vestea ca tanara a decedat. Potrivit anuntului acestuia, tanara ar fi murit din cauza timpului in exces petrecut peste programul normal de munca, dar si din cauza consumului unei bauturi energizante thailandeze. „Va rog, cunoasteti-va propriul corp si nu va impingeti limitele prea tare”, a adaugat cel care a anuntat vestea tragica.

 

„Un doctor onorabil nu poate gresi!”

Cu ani in urma, cand regele Siamului a venit in America pentru o operatie la ochi, chirurgul american nu stia ce pret sa stabileasca pentru operatia pacientului sau de origine regala. El isi zicea: „Poate fi 1000$, pentru a pastra o buna relatie cu acesta, sau 10 000 $, pentru a dovedi faptul ca operatia a meritat drumul lung facut de acesta pana in SUA.”

Pentru ca nu stia la ce suma sa se hotarasca, cineva i-a sugerat sa-l intrebe pe avocatul regelui, care ar putea sa-i spuna suma potrivita. Zis si facut! „Nicio problema”, a zis avocatul. „Regele este un om onorabil, la fel ca tine. El stie sa aprecieze valoarea. De aceea, este foarte simplu: trimite-i regelui o factura fara a-i indica pretul! Scrie-i apoi langa factura un bilet de mana cu mentiunea: „Regele nu poate gresi!”

Doctorul a facut asa cum i-a sugerat avocatul. Nu dupa multe zile, acesta a primit un cec de 75 000$. Chirurgului nu i-a venit sa creada cand a vazut atatia bani. Imediat i-a cumparat sotiei o blana de nurca, a comandat doua masini noi si a topit restul banilor intr-o calatorie de trei luni in jurul lumii.

Cand s-a intors acasa, era obosit de atat drum, dar fericit si improspatat. Cand a deschis cutia postala, a gasit o scrisoare cu o factura de la avocatul regelui. Nu avea nicio suma indicata, dar langa ea era un bilet scris de mana cu mesajul: „Un doctor onorabil nu poate gresi!”

Culegere de Lori Balogh

 

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.