Curiozitati din lumea legilor omenesti

Curiozitati din lumea legilor omenesti

* In Paraguay, duelul este permis de lege, atata timp cat cei doi participanti la duel fac dovada ca doneaza sange spitalelor.

* Pe teritoriul Frantei este ilegal sa dai numele de Napoleon unui porc.

* Acum circa 300 de ani, orice cetatean japonez care incerca sa paraseasca Imperiul Soarelui Rasare, era condamnat pe loc la decapitare pentru tradare de tara.

* In orasul englez York exista inca in vigoare o lege datand din Evul Mediu, care-i permite oricarui cetatean al orasului sa ucida orice scotian intalnit in York. Evident, doar daca scotianul vizat poarta asupra sa un arc si o tolba cu sageti.

* In capitala statului El Salvador, orasul San Salvador, exista o lege care condamna la moarte prin impuscare in fata unui pluton de executie, orice sofer prins baut in interiorul capitalei. Anul trecut 32 de soferi ghinionisti au fost executati in acest mod.

* In statul Carolina de Nord, este interzis de lege sa injuri in prezenta… mortilor.

* Legile statului Ohio pedepsesc cu inchisoarea pe oricine incearca sa imbete un peste.

* In orasul Eureka din starul american Nevada, legea interzice ca un barbat cu mustata sa sarute o femeie.

* In anul 1935, guvernul Romaniei din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv ca era atat de urat desenat incat speria copiii mici.

* In urma cu peste 2000 de ani, Cezar a interzis accesul carelor in Roma, pe motiv ca incurcau si aglomerau circulatia cetatenilor romani.

* In Elvetia este ilegal sa trantesti portiera oricarei masini.

* In statul american Vermont, pentru orice femeie care vrea sa poarte o proteza dentara, este nevoie de acordul scris si semnat al sotului acesteia.

* Este contrar legii pentru orice cetatean britanic sa moara in interiorul Palatului Parlamentului din Londra.

* In orasul Baltimore din Maryland, este ilegal sa intri cu un leu intr-o sala de cinema.

* In Danemarca, legea le permite detinutilor sa evadeze din inchisori.

* Singura tara din lume care nu a cenzurat niciun film porno este Belgia.

* In Bangladesh, chiulitul de la scoala este interzis de lege. Orice elev prins in afara orelor de curs, ajunge la inchisoare.

* In Anglia oricine lipeste gresit o marca postala care o reprezinta pe regina, poate fi acuzat de tradare de tara.

* In Singapore este contrar legilor acestei tari sa mesteci banala guma de mestecat.

* In statul american Washington, daca un cetatean se lauda in public ca are parinti bogati si influenti, persoana in cauza ajunge la inchisoare.

* Daca cumva transportati o bomba nucleara in orasul Chico din California, sunteti pasibili de o amenda de 500 $, pentru transport de material radioactiv pe teritoriul orasului.

* In Danemarca exista o lege care-i obliga pe toti posesorii de automobile sa se uite sub propriile masini in cautarea unor eventuali copii ascunsi acolo, inainte de a urca la volan si a demara.

* In statul american Kentucky este interzis transportul cornetelor de inghetata in propriile buzunare. Exista o lege in vigoare conform careia puteti ajunge la inchisoare pentru aceasta fapta.

* In orasul Miami din Florida este interzis de lege sa imitati orice fel de sunete emise de animale.

* In Indonezia, legea pedepseste masturbarea efectuata fie de barbati sau femei, cu moartea prin decapitare.

* In statul american Oklahoma, orice persoana care se stramba in mod voit la un caine, ajunge la inchisoare sub invinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

* In Bahrein este interzis de lege ca un barbat ginecolog sa examineze direct organele genitale ale unei femei. Putinii barbati medici ginecologi din acesta tara musulmana, se folosesc in acest scop de o oglinda pozitionata astfel incat sa le ofere imaginile de care au nevoie atunci cand stabilesc un diagnostic pe cale vizuala.

* Orasul St. Louis din Missouri are in vigoare o lege conform careia este interzis ca un barbat sa salveze o femeie aflata in pericol, daca aceasta este imbracata in pijamale.

* Datorita faptului ca celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege in Finlanda.

* In Myanmar este ilegal sa accesezi Internetul. Oricine o face ajunge sa stea ani buni dupa gratii.

Culegere de Lori Balogh

 

 

 

 

 

This entry was posted in Curiozitati. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.