Legea duminicala

Legea duminicala

     Un exercitiu de imaginatie

     Imaginati-va ca intr-una din zilele urmatoare, ascultand stirile la radio sau urmarindu-le la televizor sau pe internet, veti auzi , printre stirile obisnuite ale zilei, si urmatorul comunicat:

“Congresul SUA, intrunit in sedinta extraordinara, analizand profunda criza economica, morala si sociala in care a ajuns natiunea americana, luand act de inmultirea fara precedent a dezastrelor abatute asupra teritoriului SUA si tinand cont de dorinta celor mai largi grupari si organizatii crestine, precum si de cererile inaintate Congresului de cele mai puternice centrale sindicale, decreteaza:

Articolul 1: Toti cetatenii SUA, rezidentii si cetatenii straini aflati in vizita de afaceri sau agrement pe teritoriul american, pe toata durata sederii lor pe teritoriul american vor acorda o deosebita atentie respectarii duminicii ca zi de odihna si de cult.

Articolul 2: In aceasta zi se interzice cu desavarsire orice activitate productiva, comerciala, agricola sau de transport, orice manifestari sportive, culturale sau de agrement, cu exceptia celor legate de invatamantul religios si participarea la serviciile de cult duminicale.

Articolul 3: Ziua de duminica va fi dedicata de cetatenii americani, rezidenti si de strainii aflati temporar pe teritoriul SUA participarii la serviciile de cult, la intruniri cu caracter religios si intalniri de rugaciune, in care se vor inalta rugaciuni pentru salvarea natiunii americane si inlaturarea dezastrelor care au lovit-o in ultima vreme.

Articolul 4: Cei care nu se vor supune acestei legi vor suporta rigorile legii dupa cum urmeaza:

a) Pentru prima abatere, se vor aplica amenzi al carui cuantum va fi stabilit ulterior, prin normele de aplicare ale legii mai sus mentionate.

b) Pentru a doua abatere, se vor confisca averile celor in cauza si se vor bloca conturile bancare.

c) Pentru a treia abatere, li se va interzice inculpatilor orice schimb comercial si vor fi privati de libertate, pedepsele cu inchisoarea urmand sa fie prevazute in normele metodologice de aplicare a legii.

Semnat: Presedintele Congresului SUA                           Promulgat: Presedintele SUA

Vi se pare posibila o astfel de stire in zilele noastre ? Este posibil ca un stat care s-a remarcat inca de la intemeierea lui ca un aparator si garant al libertatilor fundamentale ale omului sa emita o astfel de lege restrictiva ?

Va marturisesc ca, daca nu as cunoaste cat de cat profetiile Bibliei ( in mod deosebit profetia din Apocalipsa cap. 13 ), as spune categoric: “Asa ceva, niciodata ! In tara tuturor libertatilor, in tara care a oferit adapost tuturor celor persecutati din toate colturile lumii, asa ceva nu se va intampla niciodata.

Si totusi, intr-o buna zi ( si se pare ca acea zi nu este prea departe ), o astfel de lege va fi data, iar posturile de stiri din lumea intreaga o vor lansa in eter.Ne place sau nu, credem sau nu credem lucrul acesta, o astfel de lege va fi data: intai in SUA, apoi in intreaga lume, prin mijloace pe care acum inca nu le cunoastem.

Aceasta nu este o simpla opinie a unui om oarecare, ci este adevarul pe care il descopera Insusi Dumnezeu, Cel pentru care viitorul nu ascunde nicio taina. Daca cineva are indoieli cu privire la o asemenea posibilitate, profetia din Apocalipsa 13, 11-18 ii sta la dispozitie pentru clarificare.

 

     Vremea fiarelor

Inainte de a patrunde in intelesurile acestei profetii actuale, este necesara o precizare: Avand in vedere faptul ca evenimentele descrise aici sunt in mare parte de domeniul viitorului ( in mod deosebit de la versetul 12 inainte ), trebuie sa fim foarte retinuti cu privire la detalii. Profetia biblica ne prezinta directiile generale dupa care se va derula istoria in viitorul apropiat, fara ca ea sa ne dea si amanunte. Acestea le vom intelege la timpul potrivit, iar atunci cand acest timp va veni, credinta celor care au luat in serios Cuvantul lui Dumnezeu va creste. Acesta este, de fapt, rostul profetiilor: nu sa satisfaca  curiozitatea, ci sa ne intareasca credinta. Acest principiu este deseori repetat de Insusi Mantuitorul:

Si v-am spus aceste lucruri acum, inainte ca sa se intample, pentru ca atunci cand se vor intampla, sa credeti” ( Ioan 14,29; vezi si cap. 13, 19; 16, 4 ).

Pentru identificarea celor doua fiare, vezi articolele: “Vremea fiarelor – Fiara din mare” si “Vremea fiarelor – Fiara cu coarne de miel”. In cele doua articole sunt prezentate criteriile de identificare ale celor doua fiare, toate concluziile conducandu-ne spre o singura interpretare: prima fiara reprezinta papalitatea, iar a doua fiara – SUA.

Ce aduce nou cea de-a doua fiara aparuta pe scena istoriei lumii ? Conform profetiei din Apocalipsa 13, 11-18, cea de-a doua fiara – cea cu coarne de miel – va aduce cateva noutati:

1) Din versetul 12 si 14 intelegem ca fiara cu coarne de miel, respectiv SUA, va influenta intreaga lume sa adopte un anumit mod de inchinare. Profetia specifica faptul ca nu doar locuitorii SUA, ci toti locuitorii pamantului se vor inchina fiarei si icoanei ei, primind semnul ei pe frunte sau pe mana.

Mijloacele prin care America va realiza acest lucru nu le cunoastem inca. Totusi, Biblia ne sugereaza doua dintre ele:

a) Amagirea locuitorilor pamantului prin semne si minuni

b) Influentarea guvernelor lumii de catre SUA pentru impunerea planurilor de ridicare a chipului fiarei.

Sintagma “ea a zis locuitorilor pamantului” poate insemna si “ea a impus locuitorilor pamantului” sau “ea i-a influentat pe locuitorii pamantului”. Cu privire la semnele si minunile de care aminteste profetia este de remarcat faptul ca acestea vor intari influenta SUA si vor da credibilitate intentiilor si planurilor lor.

Oamenii care considera ca orice semn si minune nu poate veni decat de la Dumnezeu, vor fi usor amagiti sa creada ca planurile celei de-a doua fiare corespund vointei divine. Emiterea unor legi insotite de minuni ii va determina pe locuitorii pamantului sa le accepte relativ usor, considerand ca ele sunt aprobate de Insusi Dumnezeu.

2) Cea de-a doua fiara face ca intregul pamant sa se inchine primei fiare ( papalitatii ), restabilind complet puterea ei dupa ce rana de moarte a fost vindecata.

3) Fiara cu coarne de miel va sugera tuturor locuitorilor pamantului sa faca o icoana ( imagine, chip ) fiarei dintai. Acestei icoane i se va da suflare ( viata ) pentru ca ea sa “vorbeasca” ( vers. 14.15 ), adica sa emita legi.

Ce poate semnifica aceasta “icoana a fiarei” ? Trebuie sa precizam inca de la inceput ca “icoana fiarei” este altceva decat prima fiara. Ea este doar o copie, nu originalul. Ea seamana cu fiara ridicata din mare, ceea ce inseamna ca ii copiaza metodele, fara insa sa se identifice cu aceasta.

Din studiul profetiilor apocaliptice ( Daniel si Apocalipsa ), in care diferitele puteri ale lumii apar sub simbolul unor fiare, remarcam faptul ca prima fiara din Apocalipsa 13 are o trasatura unica, pe care nu o regasim la niciuna din celelalte fiare: ea este o putere politico-religioasa. Aceasta inseamna ca biserica este unita cu statul.

Toate celelalte fiare sunt doar puteri politice. Doar despre fiara din mare ni se spune ca “toti locuitorii pamantului i se vor inchina” ( vers. 4 si 8 ), ca avea pe capete “nume de hula” ( vers. 1 ) si ca rostea “vorbe de hula” ( vers. 5 ). Aceste detalii ne sugereaza faptul ca aceasta fiara este o putere politico-religioasa. Toate aceste detalii ne conduc spre o singura concluzie: papalitatea este singura putere politico-religioasa care corespunde profetiei din Apocalipsa 13.

Icoana fiarei” trebuie sa fie o institutie sau o organizatie de aceeasi natura cu prima fiara, respectiv sa fie tot o putere politico-religioasa. Cei mai multi comentatori sunt de parere ca “icoana fiarei” va fi realizata prin unirea principalelor biserici protestante din SUA pe baza doctrinelor comune, unire din care va rezulta un organism care se va implica in politica, fortand guvernul sa emita legi cu caracter religios. Unii comentatori identifica deja icoana fiarei cu Consiliul Mondial al Bisericilor, organizatie care isi propune unirea tuturor bisericilor crestine cu scopul de a fi “o turma si un Pastor” ( Ioan 10,16).

Este de remarcat faptul ca de la aparitia Reformei in secolul al XVI-lea si pana in prima jumatate a secolului al XX-lea, crestinismul a avut tendinta de dezmembrare, rezultand biserici protestante si neoprotestante. Din cea de-a doua jumatate a secolului al XX-lea, tendinta este inversa: aceea de unire a bisericilor.

In sensul acesta se face apel la cuvintele Mantuitorului: “Va fi o turma si un Pastor” ( Ioan 10,16 ), iar pentru realizarea acestui deziderat, bisericile sunt dispuse sa faca o multime de concesii.

“Icoana fiarei” se intrezareste deja la orizont. Atunci cand majoritatea bisericilor se vor uni, nu va mai fi decat un pas pana la dictatura religioasa, cu consecintele ei inerente: persecutarea celor care refuza sa se uneasca prin compromis.

Profetia din Apocalipsa 13 ne spune ca acestei icoane a primei fiare i se va da suflare, adica va prinde viata, cea ce sugereaza faptul ca noua putere politico-religioasa va emite legi si decrete pe care le va impune lumii.

4) “Icoana fiarei” va fi o putere persecutoare ( vers. 15 ), pana acolo incat va emite chiar un decret de condamnare la moarte impotriva celor ce nu se vor supune legilor emise de ea.

5) Cea de-a doua fiara va impune semnul fiarei tuturor locuitorilor pamantului ( vers. 16 ), fie pe mana dreapta ( adica prin constrangere ), fie pe frunte ( adica prin convingere ). Ce poate sa insemne acest “semn al fiarei” ? Exista doua posibilitati pentru a-l identifica:

1) Sa o intrebam pe prima fiara care este semnul autoritatii ei.

2) Sa cercetam Scriptura pentru a afla care este semnul lui Dumnezeu si, prin contrast, vom identifica si semnul fiarei, care trebuie sa fie de aceeasi natura.

Biblia este cat se poate de clara cu privire la semnul lui Dumnezeu care nu este altceva decat Sabatul Poruncii a patra – ziua de odihna si inchinare lasata de Creator ( vezi Exodul 31, 13.17; Ezechiel 20,12.20 ).

Daca semnul lui Dumnezeu este adevarata zi de odihna si inchinare stabilita de Dumnezeu inca de la Creatiune, atunci semnul fiarei trebuie sa fie de aceeasi natura: tot o zi de odihna si inchinare, insa nu cea stabilita de Creator, ci de puterea simbolizata de fiara. Acesta nu este altceva decat serbarea duminicii  – prima zi a saptamanii – in locul Sabatului biblic. De fapt, papalitatea recunoaste faptul ca duminica ( sabatul fals ) a fost stabilita de ea insasi ca zi de odihna si inchinare, ca semn al autoritatii sale.

Asadar, toate indiciile pe care le furnizeaza profetia din Apocalipsa 13,11-18 ne conduc spre o lege duminicala care va fi data intai in SUA, dar care, prin mijloace pe care inca nu le cunoastem, va deveni o lege mondiala, intr-o societate a Noii Ordini Mondiale.

Profetia din Apocalipsa 13 ne sugereaza faptul ca in aceste ultime scene ale luptei dintre bine si rau nu vor exista decat doua categorii de oameni: Unii ( majoritatea ) care se vor inchina fiarei si icoanei ei, primind semnul ei pe frunte sau pe mana ( sabatul fals – duminica ), si altii ( minoritatea ) care vor refuza sa se inchine altcuiva decat lui Dumnezeu, primind doar semnul Lui pe frunte ( Sabatul adevarat ).

 

Tendinte actuale

Profetia din Apocalipsa 13,11-18 ne vorbeste despre o colaborare intre cele doua puteri reprezentate prin cele doua fiare: fiara din mare ( papalitatea ) si fiara cu coarne de miel ( SUA ). Din aceasta stransa colaborare va rezulta “icoana fiarei” care va reedita metodele folosite de prima fiara in perioada Evului Mediu in ceea ce priveste constrangerea constiintei oamenilor.

De fapt, ideea unei legi duminicale nu este o noutate. In SUA si Canada, exista deja asa-numitele “legi albastre” ( “blue laws” ) – legi de natura puritana care cer respectarea cu strictete a duminicii ca zi de odihna si cult. Acest tip de legi este caracteristic acelor regiuni ale lumii unde exista o mostenire crestina, fiind destinate impunerii standardelor religioase, in special respectarea duminicii ca zi de odihna si inchinare, precum si interzicerii cumparaturilor in aceasta zi. Iata cum suna legea duminicala din statul Virginia – prima lege de acest fel data in America inca din anul 1610:

Fiecare barbat si femeie sa se pregateasca dimineata pentru serviciul divin si predicile de duminica, iar dupa-amiaza pentru serviciul divin si catehizare. Pedeapsa pentru prima abatere: sa-si piarda provizia pentru intreaga saptamana urmatoare; pentru a doua: sa-si piarda provizia si de asemenea sa fie biciuit; si pentru a treia oara sa fie omorat.” ( 1 )

Observati natura de fiara ? SUA apar pe scena profetica sub forma unei fiare inca de la inceput. Doar coarnele sunt ca ale unui miel. Astfel de legi duminicale, asemanatoare celei din Virginia, exista inca in legislatia mai multor state americane. Unele legi de acest fel au fost abrogate; in alte cazuri, desi ele exista inca in legislatia unor state americane, in ultimii doua sute de ani nu li s-a acordat importanta, datorita “coarnelor de miel” ( libertatilor civile si religioase asigurate de Constitutia SUA ). Insa asa vor sta lucrurile mereu ?

Tendinta actuala este ca aceste legi sa fie reactivate si impuse pe plan national, devenind legi federale. Primul amendament al Constitutiei SUA garanteaza deplina libertate religioasa a oricarui cetatean american. Astazi insa, se fac tot mai multe presiuni ca acest amendament sa fie inlaturat din Constitutie. Pentru modificarea ei este nevoie ca 34 de state americane sa ceara acest lucru. Pana in prezent, 32 de state sunt de acord cu modificarea Constitutiei. Cand insa se vor intruni conditiile legale pentru convocarea Adunarii Constitutionale, orice este posibil.

La o intrunire care a avut loc in zilele de 30 si 31 ianuarie 1986, mai multi judecatori ai Curtii Supreme de Justitie au luat in discutie primul amendament al Constitutiei, precum si legile duminicale existente in unele state. Concluzia ? S-a stabilit ca aceste legi nu au un caracter religios, ci social.

Desi aceasta intalnire a judecatorilor Curtii Supreme a avut loc cu circa trei decenii in urma, este important sa observam cum se schimba treptat modul de gandire: legea duminicala nu mai e privita ca fiind de natura religioasa, ci de natura sociala. Aceasta schimbare de optica pregateste terenul ca astfel de legi sa fie larg acceptate.

In cadrul tendintei actuale, trebuie sa amintim eforturile facute de organizatia “Alianta Zilei Domnului”, ai carei lideri calatoresc in lumea intreaga pentru a stabili contacte cu marile biserici crestine in vederea impunerii pazirii duminicii.

Teleevanghelisti cu mare influenta asupra poporului american ( Jerry Fallwel – decedat in 2007, Pat Robertson ) au vorbit deschis despre necesitatea ca SUA sa aiba un presedinte crestin si legi crestine, ceea ce inseamna ca America sa devina un stat fundamentalist. Ideea de a nu amesteca religia cu statul este satanica, dupa parerea lui Jerry Fallwel, deoarece ea ii impiedica pe crestini sa conduca tara dupa principii crestine.

Pe de alta parte, Uniunea Europeana este foarte aproape de impunerea unei legi duminicale. O coalitie formata din sindicate, politicieni romano-catolici si prelati, sprijinita de Biserica Anglicana si chiar de rabinul-sef al Angliei, militeaza pentru impunerea unei legi duminicale in spatiul european.

 

Ratiunile legii duminicale

Ca orice lege, legea duminicala va fi prezentata publicului cu anumite ratiuni care sa o motiveze. Aceasta cu atat mai mult cu cat o astfel de lege vizeaza libertatea de constiinta a omului. Acum nu putem cunoaste toate motivele care vor fi invocate la timpul respectiv, insa putem intui unele dintre ele. Un lucru este cert: problema legii duminicale va fi astfel prezentata lumii incat multimile vor fi convinse ca aceasta lege este necesara. Iata trei posibile ratiuni care vor sta la baza emiterii unei astfel de legi:

1) Dezastrul economic la care nu se mai gasesc solutii omenesti

2) Dezastrele naturale, tot mai violente si mai numeroase, vazute ca pedepse divine pentru ca oamenii nu mai respecta ziua de odihna si de cult ( sabatul fals- duminica )

3) Criza morala prin care trece natiunea americana

Se aud deja tot mai multe voci in mass-media americana care afirma ca nu va fi nicio scapare de la dezastrul economic pana ce duminica nu va fi impusa poporului prin legi si decrete guvernamentale.

 

“Aici este rabdarea sfintilor”

Asemenea intregii carti a Apocalipsei, profetia din capitolul 13 este o descoperire a lui Iisus Christos pentru timpul sfarsitului. Ea ne arata ca in curand va veni timpul ca o astfel de lege sa fie emisa, mai intai in SUA, ca lege nationala civila, apoi pe intregul pamant.

Desi nu cunoastem toate detaliile si mecanismele care vor conlucra la implinirea acestei profetii, credem ca ea se va implini aidoma. Dumnezeu nu poate sa minta ! Ceea ce rezulta foarte clar din enuntul profetiei este faptul ca aceasta lege duminicala va polariza intreaga omenire, impartind-o in doua mari categorii:

– Cei multi care, temandu-se de consecintele eludarii acestei legi, vor accepta semnul fiarei si i se vor supune

– Cei putini, care vor ramane loiali lui Dumnezeu si Legii Sale, pazind in continuare adevaratul Sabat al zilei a saptea, asa cum a fost stabilit de Dumnezeu inca de la Creatiune.

Celor care vor ceda presiunilor si se vor inchina fiarei si icoanei ei, primind semnul ei, Cuvantul lui Dumnezeu le adreseaza unul din cele mai severe avertismente care pot exista pe paginile sale:

“Apoi a urmat un alt inger, al treilea, si a zis cu glas tare: “Daca se inchina cineva fiarei si icoanei ei si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana, va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui; si va fi chinuit in foc si in pucioasa inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in sus in vecii vecilor. Si nici ziua, nici noaptea n-au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei si oricine primeste semnul numelui ei.” ( Apocalipsa 14, 9-11 )

Poate un Dumnezeu al iubirii sa dea un avertisment atat de sever ? Numai Cineva care iubeste mult si vrea sa-i mantuiasca pe cat mai multi oameni poate da un avertisment atat de grav.

Cuvintele celui de-al treilea inger ne transmit cel putin doua mesaje:

1) Problema primirii sau respingerii semnului fiarei este de o importanta capitala, atat pentru om, cat si pentru Dumnezeu. Din moment ce consecintele sunt atat de grave, inseamna ca lui Dumnezeu nu Ii este indiferent de cine vor asculta oamenii in aceasta ultima confruntare dintre bine si rau.

2) Dumnezeu ne iubeste atat de mult incat ne doreste cu gelozie pentru Sine, cautand prin orice mijloace sa ne impiedice sa pierim, primind semnul fiarei.

Cat despre putinii oameni care vor refuza semnul fiarei, chiar cu pretul pierderii vietii, sta scris: “Aici este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus” ( Apocalipsa 14,12 ).

“Aici”, adica in acest timp de mare intuneric spiritual, cand pamantul pare sa se cufunde in neant sub dominatia fiarei si icoanei ei, Dumnezeu va avea pe pamant o elita de sfinti care vor demonstra ca au o astfel de dragoste fatza de El si Legea Sa incat vor fi  dispusi sa-si sacrifice chiar si viata pentru a ramane credinciosi, traind viata de credinta la fel cum a trait-o si Mantuitorul lor.

Timpul in care cele doua clase de oameni se vor separa pentru totdeauna este foarte aproape. Noi in care categorie vom fi gasiti la revenirea Mantuitorului ? Vom ceda oare presiunilor, primind semnul fiarei, sau vom rezista in ciuda tuturor amenintarilor si suferintelor, primind sigiliul lui Dumnezeu ? Felul in care traim acum, in timp de pace si libertate, arata ce hotarari vom lua atunci, in timp de criza si constrangeri.

Profetia din Apocalipsa 13, 11-18 ne mai invata ceva important:

1) Daca exista un semn al fiarei, inseamna ca trebuie sa existe si un semn al lui Dumnezeu. Ati auzit ca cineva ar falsifica bancnote de 534 lei ? Categoric , nu ! De ce ? Pentru simplul motiv ca astfel de bancnote nu exista. Daca semnul fiarei exista, inseamna ca exista si originalul – semnul lui Dumnezeu.

2) Daca semnul lui Dumnezeu ( Sabatul zilei a saptea ) a fost falsificat, inseamna ca el are o valoare enorma. Ati auzit pe cineva care ar falsifica monede de un ban ? Categoric, nu ! De ce ? Pentru ca valoarea unui ban este atat de mica incat nu merita sa fie falsificat.

Legea nescrisa a falsificatorilor ne spune ca nu se falsifica decat valorile mari. Daca fiara, inspirata de “balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit Diavolul si Satana” ( Apocalipsa 12,9 ) s-a straduit sa falsifice semnul lui Dumnezeu – Sabatul, facand ca intreaga lume sa se inchine intr-o alta zi decat cea lasata de Creator, inseamna ca originalul – Sabatul zilei a saptea are o valoare imensa.

Are semnul lui Dumnezeu valoare si pentru tine ?

Lori Balogh

Pentru mai multe detalii legate de legea duminicala, ii invit pe vizitatorii blogului sa citeasca din cartea Tragedia veacurilor, de E. G. White, capitolele 35-38.

Referinte:

( 1 ) Law and Orders, Divine, Politique and Martial for the Colony in Virginia

This entry was posted in Semnele timpului and tagged , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Legea duminicala

 1. Daniel says:

  In acelas timp, asumarea libera si benevola a suferintei crucii de catre Isus este solutia lui Dumnezeu la problema pacatului, iar suferirea neclintita a consecintelor legii duminicale va fi repetarea testului suprem al crucii pentru toti cei ce vor sa traiasca cu evlavie in Isus inainte de revenirea Sa in slava pe norii cerului.

 2. Daniel says:

  Daca „…ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu”. (Evr.12:2)
  realizam ca El
  „Cand s-a apropiat vremea in care avea sa fie luat in cer, …… Si-a indreptat fata hotarat sa mearga la Ierusalim.” (Luc.9:51)
  Legea duminicala va duce la repetarea soliei crucii, prin intermediul copiilor Sai de pe acest pamant, pentru o lume debusolata aflata in intunericul de nepatruns al ignorantei spiritului si in intristarea de moarte a inimii nerenascute.
  La fel cum crucea, acum doua mii de ani, a fost „rostirea” solutiei umane la criza erorilor umane, atunci cand Caiafa cel nelegiuit a declarat: „oare nu va ganditi ca este in folosul vostru sa moara un singur om pentru norod, si sa nu piara tot neamul?” (Ioan.11:50) – tot asa legea duminicala este „vorbirea” icoanei fiarei, care va prezenta cu „insufletire” argumentul ca solutia, sugerata de omul faradelegii, fiul perzarii, pentru salvarea intregii planete de la criza combinata si cumulativa a sase mii de ani de istorie a pacatului, este anihilarea lui Hristos in persoana sfintilor Sai.

 3. alexandru says:

  buna,referitor la legea duminicala,daca ma conformez legii si nu prestez nici un fel de activitate fizica nu suport consecintele juridice ale acestei legi,dar pot predica, fiind o activitate religioasa. Dar tinand sabatul nu voi fi „depistat” ca fiind cu sufletul de alta parere si ca urmare sa suport consecintele chiar daca la suprafata ma conformez legii duminicale?
  Probabil in temeiul legii,fabricile nu vor mai lucra duminica,deci ma conformez automat legii ,dar daca adaug ca doresc sa ma „odihnesc” si sambata ,nu voi fi parat autoritatilor stiind bine ca un pazitor al sabatului nu crede in duminica ca zi de odihna?
  multumesc

 4. eugen dutu says:

  Pacea Domnului Isus Hristos sa fie in inima dumneavoastra, frate Valer.
  Promulgarea legii la care va referiti va aduce schimbari dramatice in viata multor persoane. Daca nu ma simt inca pregatit sa fac fata, ma rog Domnului ca timpul de har sa fie prelungit. Ca sa ma pregatesc. Tocmai pentru ca profetia se va implini.

  In alta ordine de idei, va rog frumos sa-mi spuneti pe ce anume va bazati cand spuneti ca Domnul nu vine si ca fratele Lori publica gogoritze.

  Va multumesc frumos pentru amabilitatea cu care veti raspunde.
  Domnul Isus Hristos sa va binecuvinteze familia.

 5. Lori Balogh says:

  Vom trai, daca va vrea Domnul, si vom vedea.

 6. valertonteanu@yahoo.com says:

  si daca vine, de ce sa te rogi sa nu se promulge Legea daca e profetizata ! ?? Vrei ca Dumnezeu sa nu faca ce a profetit??

 7. valertonteanu@yahoo.com says:

  nu vine ! stai linistit! Chestiunea cu Legea Duminicala e o gogoritza !

 8. Anonim says:

  Vine Domnul in sfarsit!!!!! ☺☺☺☺

 9. Lori Balogh says:

  Ma bucur mult pentru lucrarea pe care o faceti si doresc din inima ca Duhul Sfant sa va insoteasca in fiecare ocazie de a da marturie. Intr-adevar, timpul este pe sfarsite. Domnul sa va binecuvinteze !
  Cu stima,
  Lori B.

 10. doina says:

  Pacea Domnului,
  Pt ca vb cu multi oameni despre venirea Domnului,trebuie sa fiu bine informata.Merg f des in Westfield/Stratford-London si intalnesc oameni cu diferite opinii…etc.
  Sambata trecuta am intalnit un Prof.Universitar care vroia multe dovezi despre sambata,ca zi de odihna.Am vb in jur de 30-40 mins si tot nu se lasa convins.I-am recomandat sa acceseze : „Sunday law” si va gasi multa informatie.Oricum,va multumesc pt sfat.
  Dumnezeu sa va calauzeasca in tot ce faceti!

 11. Lori Balogh says:

  Stimata doamna ( sau sora de credinta !? )
  In acest blog nu mi-am propus sa aduc ultimele stiri nici macar din domeniul religios. O fac altii si o fac mult mai bine decat mine. Va recomand, daca doriti, sa urmariti emisiunea „Lumea religioasa azi”, in fiecare zi la ora 18,55, pe postul Speranta TV ( il puteti accesa chiar de pe blogul meu ), sau pagina de internet: http://www.stiricrestine.ro/ unde veti gasi cele mai noi informatii din acest domeniu. Va urez succes si multe binecuvantari din partea lui Dumnezeu !
  Cu stima,
  lori B.

 12. doina says:

  adresa de email este: donadona7983@yahoo.com

 13. doina says:

  Va rog,din suflet,sa ma tineti si pe mine la curent cu noutatile de genul acesta.As dori sa stiu despre intalnirea Papei cu Obama,din sept.2015, si despre tratatul de pace din Midle East.
  Va multumesc!

 14. daniel says:

  Dati cezarului ce-i al cezarului si luiDumnezeu ce-i al lui Dumnezeu!fara comentariu……

 15. Lori Balogh says:

  Ma bucur ca va informati cu privire la unele subiecte. Nu cunosc insa si motivul d-v: este un motiv curat inaintea lui Dumnezeu, sau o faceti doar ca sa-i combateti pe cei care au inteles din studiul Scripturii ca adevaratul Sabat biblic este ziua a saptea – sambata ?
  Insa indifirent de motiv ( Dumnezeu cu siguranta il cunoaste ), vreau sa va explic un lucru simplu: legea duminicala, desi va avea un suport religios, va fi o lege civila, nu religioasa. In acest context, orice incalcare fatisa a unei legi civile ar duce la persecutii inerente si la discreditarea publica a acelor crestini care s-ar ridica impotriva legilor statului.
  In acest sens, sfaturile lui E.G. White sunt cat se poate de echilibrate, fara sa fie calcate nici legile statului si fara sa fie calcata nici Legea lui Dumnezeu. Insusi Mantuitorul ne indeamna: „Iata, Eu va trimit ca pe niste oi in mijlocul lupilor. Fiti dar intelepti ca serpii si fara rautate ca porumbeii. Paziti-va de oameni…” ( Matei 10, 11.12 )
  Principiul dupa care s-au condus apostolii atunci cand au fost confruntati cu poruncile oamenilor vs. poruncile lui Dumnezeu este clar exprimat: „Judecati voi singuri daca este drept inaintea lui Dumnezeu sa ascultam mai mult de voi decat de Dumnezeu” ( Fapte 4, 19 ) sau „Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni” ( Fapte 5, 29 ).
  Va invit sa cugetati mai adanc la experienta celor trei tineri evrei din valea Dura, cu ocazia poruncii lui Nebucadnetar de a se inchina chipului de aur ( Daniel cap. 3 ). Era porunca imparatului, deci era o porunca de natura civila, dar cu substrat religios. Tinerii ar fi putut refuza sa mearga inaintea chipului in valea Dura. Daca ei ar fi refuzat sa mearga in valea Dura, ar fi fost acuzati de nesupunere civila. Totusi, ei au dat ascultare poruncii imparatului pana in punctul in care aceasta porunca venea in conflict cu Legea lui Dumnezeu care interzicea inchinarea la idoli ( Porunca a doua ). Cand s-a pus problema alegerii intre cerintele lui Dumnezeu si cerintele oamenilor, ei au ales mai degraba sa moara, decat sa calce Legea lui Dumnezeu.
  La fel se va pune problema si in cazul decretului duminical. Atata vreme cat legea civila nu va veni in conflict cu Legea lui Dumnezeu, crestinii echilibrati vor trebui sa asculte si de legile statului. Cand insa legile statului le vor cere crestinilor sa calce Legea lui Dumnezeu, ei vor trebui sa aplice principiul de care am vorbit si pe care ni l-au lasat apostolii. Si de care ar trebui sa tinem seama cu totii..
  Cu respect,
  Lori B.

 16. Andrei says:

  Buna ziua,va scriu pentru ca am văzut ca dați cadou o carete intitulata „Tragedia Veacurilor”de E.G. White.Ma bucur sa pot intalii persoane care oferă materiale pentru evanghelizare.Am găsit un text din cartea „Mărturii pentru biserică” Vol. IX., Nr. 37, publicat în 1909 to de E.G. White. Evită toate posibilităţile de persecuţie pentru lucrul de duminica. Spune: „Lumina pe care mi-a dat-o Domnul într-o vreme când ne aşteptam la o criză asemănătoare cu cea care se apropie de voi, a fost ca atunci când oamenii erau mişcaţi de o putere de jos să ţină duminica, adventiştii de ziua a şaptea trebuiau să se arate înţelepţi încetând munca în acea zi şi s-o dedice lucrării misionare” (p. 232). „Nu le daţi motive să vă numească călcători de lege.” „Va fi uşor să treceţi de greutatea asta. Daţi duminica Domnului ca zi în care faceți lucrare misionară.” Cum poate de asemena profetesa White sa afirme aceste lucruri? Acesta carte o puteti gasi pe: http://www.viatasisanatate.ro/marturii-pentru-biserica-vol-3
  Va mulțumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.