Ilustratii despre Duhul Sfant

Ilustratii despre Duhul Sfant

 

“Subconstientul”

     O discutie intre un pastor si un avocat. Pastorul il intreaba pe avocat care a fost experienta cea mai miscatoare din viata sa. Avocatul isi aduce aminte ca pe front, pe campul de lupta, a auzit la un moment dat o voce care striga: “Sari !”.

Avocatul s-a uitat in jur, dar nu a vazut pe nimeni. “Sari !”- a auzit din nou. Apoi, pentru a treia oara, a auzit aceeasi voce: “Sari !” Avocatul a sarit din locul in care era. In clipa urmatoare, un proiectil a lovit pamantul exact in locul de unde sarise.

     – “A cui a fost vocea ?” – intreaba pastorul.

– “Probabil a subconstientului” – raspunde avocatul.

In urma acestui raspuns, pastorul isi scoate palaria, spunand:

     – “A fost vocea Duhului Sfant. Subconstientul dumneavoastra nu avea de unde sa stie unde va cadea proiectilul…”

 

Combustibil pierdut

     24 august 2001. O cursa canadiana Transat, care traversa Atlanticul spre Lisabona cu peste 300 de oameni la bord, ramane fara combustibil la 10 000 m altitudine deasupra oceanului. Pilotul Piche, impreuna cu copilotul, fac eforturi uriase sa piloteze in picaj un avion urias, reusind sa aterizeze in siguranta in Insulele Azore.

Cauza: cu cinci zile inainte de cursa fusese schimbat un motor, insa conductele au ramas tot cele vechi. Acestea s-au frecat pana la fisurare, ducand la pierderea intregului combustibil deasupra oceanului.

Aplicatie: Fecioarele neintelepte din Pilda celor zece fecioare vor trebui sa “aterizeze” fortat tot pe pamant din cauza lipsei de “combustibil” si a unor “fisuri” in alimentarea vietii lor spirituale cu Duhul Sfant.

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Ilustratii despre Duhul Sfant

  1. cristian ivan says:

    foarte interesant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.