Ilustratii despre idolatrie

AP 55550132017501740152022504010401,,481431

Ilustratii despre idolatrie

Idoli moderni

     In 1990, o doamna a intrat intr-un magazin din Kansas City Plaza ca sa-si cumpere o inghetata. In timp ce dadea comanda, in magazin a mai intrat cineva. Dupa ce a terminat, femeia s-a intors sa vada cine s-a asezat in spatele ei si a dat ochi in ochi cu Paul Newman. La vederea ochilor albastri ai actorului, a simtit cum i se topesc genunchii. A achitat comanda si imediat a parasit magazinul cu inima batandu-i mai-mai sa-i sparga pieptul.

Dupa ce s-a calmat, si-a dat seama ca uitase sa-si ia inghetata. S-a intors la magazin in usa caruia din nou a dat nas in nas cu Paul Newman. Acesta a intrebat-o: „Va cautati inghetata ?” Pierduta cu totul, femeia a dat din cap ca da. „Ati bagat-o in geanta, odata cu restul.”

 

Pisicile – „arma secreta”

     Se stie ca egiptenii iubeau pisica pana la adorare. Daca se intampla sa moara, familia purta doliu si facea tot posibilul sa o imbalsameze. Ei ajunsesera chiar sa o venereze, asociind-o cu inchinarea la zeita Isis.

Scriitorul Constantin Mihailescu, in cartea „Necunoscuta lume a animalelor”, relateaza un fapt aproape de necrezut, petrecut la vechii egipteni, cu privire la dragostea lor nemasurata pentru pisici. Cambyse, regele persilor, dorea sa puna stapanire pe bogata delta a Nilului. Pentru aceasta trebuia sa cucereasca orasul Peluse, care apara trecerea spre delta. Orasul era fortificat si bine aparat de egipteni.

Dupa mai multe luni de asediu, se vedea ca nu avea nicio sansa sa cucereasca orasul. Din intamplare, descoperi „arma secreta” – pisica. Hotarat sa dea atacul decisiv, cu mai multe zile inainte porunci soldatilor sa-si procure fiecare cate o pisica, sa o hraneasca si sa o ingrijeasca cu cea mai mare atentie.

In ziua stabilita pentru atac, fiecare soldat a pornit la lupta, tinand cu o mana sabia si cu cealalta pisica. Alertati de miorlaiturile sutelor de pisici, egiptenii au urcat pe ziduri, gata de lupta. Cand au vazut pisicile, au ramas ca trasniti ca de fulger, au aruncat armele si s-au predat. Pisica era sfanta pentru ei, asa ca au preferat mai degraba sa fie robi sau sa moara decat sa-i faca ceva rau.

Culegere de Lori Balogh

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.