Ilustratii despre minuni

Ilustratii despre minuni

„Mana” lui Dumnezeu

     Un militar israelian, aflat in serviciu la o baterie Iron Dome, povesteste o intamplare care i-a schimbat optica despre Dumnezeu in timpul zilelor de inclestare dintre palestinieni si israelieni in Fasia Gaza. „O racheta a fost trasa de Hamas din Gaza. Iron Dome ( Cupola de Fier ) a calculat traiectoria. Stim unde va cadea aceasta racheta cu o raza de pana la 200 m. Obuzul ar fi trebuit sa loveasca turnurile Azrieli din Kyria ( unde se afla echivalentul israelian al Pentagonului )  sau gara centrala din tel Aviv si sute de oameni ar fi murit.

     Am lansat prima racheta interceptoare. Fara succes. A doua si a treia, la fel. Acest lucru se intampla foarte rar. Pana in prezent, au existat doar doua cazuri de acest gen. Eram in stare de soc. In acest stadiu, noi mai aveam doar patru secunde pana cand racheta atingea solul. Am transmis semnalul de urgenta cu locul unde va lovi obuzul si am avertizat ca ar putea urma o catastrofa”, a povestit soldatul israelian.

Si dintr-o data, Iron Dome ( care calculeaza si viteza vantului, printre altele ) indica vant puternic dinspre est, un vant puternic care a purtat racheta inamica in mare. „Am ramas impietrit si am strigat: Exista Dumnezeu! Am vazut cu ochii mei acest miracol. Nu mi l-a povestit cineva. Am vazut cum mana lui Dumnezeu trimite racheta in mare”, mai spune operatorul de la bateria Iron Dome. El spune ca dupa ce isi va incheia serviciul militar obligatoriu, va respecta la sange Sabatul si se va dedica studiului religios.

Sursa:adevarul.ro

 

Minunea cu caruta

     Se spune ca doi crestini s-au intalnit intr-o seara foarte animati.

– Frate, a zis primul, Dumnezeu m-a salvat de la moarte! Ieri m-am rasturnat cu caruta in sant, pe drumul acesta. Puteam sa mor pe loc, dar Dumnezeu a facut o minune mare. N-am sa uit niciodata experienta asta!

– Intamplarea ta e nimic pe langa a mea, i-a raspuns celalalt cu ochii stralucitori. Minunea facuta cu mine e si mai mare. Eu de zeci de ori am trecut prin locul unde te-ai rasturnat tu, dar Dumnezeu nici macar n-a ingaduit sa mi se intample asa ceva!

Culegere de Lori Balogh

 

This entry was posted in Ilustratii pentru predici and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.